A turbolya sem fagyasztva, sem szárítva nem őrzi meg kellemes, ánizsos aromáját, azonban fűszerecetként, vagy olaj formájában, esetleg pesto-nak elkészítve is kiváló ínyencség! Mutatjuk hogyan késztheti el otthonában ezt a különleges finomságot!
Mi az a turbolya?
Az ánizsra emlékeztetô illatú, édeskés növényt gyakorta termesztik is, de a kora tavaszi hónapoktól kezdve júniusig az erdőben is megtaláljuk.
A francia konyha által kedvelt finomfűszerek egyike!
Ez a zamatos növény a medvehagymával egy időben borítja be az erdők alját, de értékét, összetéveszthetetlen aromáját csak az elmúlt években kezdik újra felfedezni. Felbukkan a delikáteszboltokban és a piacokon, de a tavaszi kirándulások során is érdemes odafigyelni rá: akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén gyakrabban megtalálható.
A turbolya sem fagyasztva, sem szárítva nem nem őrzi meg kellemes, ánizsos aromáját, azonban fűszerecetként, vagy olaj formájában, esetleg pesto-nak elkészítve is kiváló ínyencség!
A 04.03-án megjelent Gasztro magazinunkban több turbolyás receptet is összegyűjtöttünk, köztük a turbolyaszósz, a turbolya ecet és olaj elkészítésének módjait is, de a turbolyapesto receptjét online is közzétesszük.
Így készül a turbolyapesto:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat durvára turmixoljuk és sterilizált üvegekbe töltjük.
Jó étvágyat! :)
Ha szertne hasonló recepteket olvasni, igényes nyomtatott kiadásban, keresse Gasztro magazinun mellékletünket két hetente a Borsban!
A következő szám 04.17-én jelenik meg!