Test és lélek

Turbolyapesto - A tavaszi erdő ajándéka

Bors

Létrehozva: 2018.04.03.

A turbolya sem fagyasztva, sem szárítva nem őrzi meg kellemes, ánizsos aromáját, azonban fűszerecetként, vagy olaj formájában, esetleg pesto-nak elkészítve is kiváló ínyencség! Mutatjuk hogyan késztheti el otthonában ezt a különleges finomságot!

Mi az a turbolya?

Az ánizsra emlékeztetô illatú, édeskés növényt gyakorta termesztik is, de a kora tavaszi  hónapoktól kezdve júniusig az erdőben is megtaláljuk.

A francia konyha által kedvelt finomfűszerek egyike!

Ez a zamatos növény a medvehagymával egy időben borítja be az erdők alját, de értékét, összetéveszthetetlen aromáját csak az elmúlt években kezdik újra felfedezni. Felbukkan a delikáteszboltokban és a piacokon, de a tavaszi kirándulások során is érdemes odafigyelni rá: akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén gyakrabban megtalálható.

 A turbolya sem fagyasztva, sem szárítva nem nem őrzi meg kellemes, ánizsos aromáját, azonban fűszerecetként, vagy olaj formájában, esetleg pesto-nak elkészítve is kiváló ínyencség!

A 04.03-án megjelent Gasztro magazinunkban több turbolyás receptet is összegyűjtöttünk, köztük a turbolyaszósz, a turbolya ecet és olaj elkészítésének módjait is, de a turbolyapesto receptjét online is közzétesszük.

Így készül a turbolyapesto:

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor friss turbolya
  • 1–2 medvehagymalevél
  • 100 g kesudió enyhén megpirítva
  • 150 ml extraszûz olívaolaj
  • 1 kk. só
  • 1/2 kk. bors
  • 2–3 csepp friss citromlé

Elkészítés:
A hozzávalókat durvára turmixoljuk és sterilizált üvegekbe töltjük.

Jó étvágyat! :)

Ha szertne hasonló recepteket olvasni, igényes nyomtatott kiadásban, keresse Gasztro magazinun mellékletünket két hetente a Borsban!

A következő szám 04.17-én jelenik meg!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek