<p>A tavasz gasztronómiai szempontból a legcsalókább hónap: sokat ígér, de keveset ad, hiszen a kerti növények csak május végén fordulnak termőre. Az a kevés dolog, ami ilyenkor megterem, friss és magas tápértékkel bír, ezért érdemes megismerni felhasználásuknak néhány újszerű formáját.<br /> A következő recept pedig bizonyíték arra, hogy a csirkés ételeknek nem muszáj unalmasnak lenniük.</p>
Grillezett csirkemell gombás-szalonnás quinoasalátával
Hozzávalók:
1 adag tápanyagtartalma:
509,6 kcal; 35,8 g fehérje; 23,2 g zsír; 37,5 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Fogyókúrázók szalonna nélkül készítsék.
Elkészítés:
1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk és vékonyan átolajozott serpenyőben
mindkét oldalon átsütjük.
2. A salátához apróra vágjuk a lilahagymát,felkockázzuk a szalonnát és egy evőkanál olajon megpirítjuk őket.
3. Hozzáadjuk a gombát, ezt is pirítjuk néhány percig, majd beleszórjuk a quinoát, megsózzuk, felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük – hagyjuk elpárologni a folyadékot róla.
4. Keverjük hozzá a petrezselyemzöldet és a csirkemellel tálaljuk.
További receptekért keresse kéthetente kedden a Gasztro magazint!