Test és lélek

Visszafogott hedonizmus

Bors

Létrehozva: 2018.04.16.

<p>A tavasz gasztronómiai szempontból a legcsalókább hónap: sokat ígér, de keveset ad, hiszen a kerti növények csak május végén fordulnak termőre. Az a kevés dolog, ami ilyenkor megterem, friss és magas tápértékkel bír, ezért érdemes megismerni felhasználásuknak néhány újszerű formáját.<br /> A következő recept pedig bizonyíték arra, hogy a csirkés ételeknek nem muszáj unalmasnak lenniük.</p>

Grillezett csirkemell gombás-szalonnás quinoasalátával

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé (400 g)
  • 200 g quinoa
  • 100 g gomba
  • 50 g húsos szalonna
  • 1 fej lila hagyma(150 g)
  • 4 ek. petrezselyemzöld
  • 1 l csirkealaplé
  • 1 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors
  • 2 ek. olaj

1 adag tápanyagtartalma:
509,6 kcal; 35,8 g fehérje; 23,2 g zsír; 37,5 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Fogyókúrázók szalonna nélkül készítsék.

Elkészítés:

1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk és vékonyan átolajozott serpenyőben
mindkét oldalon átsütjük.
2. A salátához apróra vágjuk a lilahagymát,felkockázzuk a szalonnát és egy evőkanál olajon megpirítjuk őket.
3. Hozzáadjuk a gombát, ezt is pirítjuk néhány percig, majd beleszórjuk a quinoát, megsózzuk, felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük – hagyjuk elpárologni a folyadékot róla.
4. Keverjük hozzá a petrezselyemzöldet és a csirkemellel tálaljuk.

További receptekért keresse kéthetente kedden a Gasztro magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek