Sokan úgy gondolják, a tiramisu készítése macerás – ez a recept azonban garantáltan megváltoztatja a kávés édesség rajongóinak életét.
Sokan rajonganak a tiramisuért, azonban legalább ennyien tartanak attól, hogy ezen igencsak nagyszerű kávés édesség elkészítésének otthon álljanak neki. Pedig a félelmük alaptalan – már ha követik két gasztrobloggel, Angie és Dylan videóját.
@cookwithdyl ##cookwithdyl ##tiktokfood ##recipe
⬠original sound - cookwithdyl
A bloggerduó egyszerű – vagy hamis – tiramisuja mindössze négy összetevőből áll.
Fogjunk egy adag magas zsírtartalmú főzőtejszínt, adjunk hozzá porcukrot, ízlés szerint – de vigyázzunk, ne cukrozzuk túl, ugyanis ez a krém lesz a sütink alapja! Verjük fel a cukros tejszínt!
Ezt követően készítsünk egy bögre kávét (akár instantból is összedobhatjuk), és mártogassunk bele kakaós- vagy csokis kekszet, majd pegig kezdjük el a mártogatott kekszet és a tejszínt egymásra rétegezni egy edénybe! Alulra keksz kerüljön, a legfelső réteg pedig krém legyen – amit aztán egy kis kekszmorzsával még megszórhatunk!
Az egészet tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni! Ha már jó az állaga, a házi tiramisu fogasztható is!