Nem csak ízletes, egészséges is, ráadásul rengeteg rejtett hatása van az étcsokoládénak.
Jó hírünk van a kesernyés finomság kedvelői számára: számos olyan tanulmány készült ugyanis az étcsokoládé hatásáról, amelyek egytől egyig azt támasztják alá, hogy az rendkívül kedvező hatással van a szervezetünkre. Most hoztunk néhány érdekességet, amelyeket valószínűleg nem tudtál az étcsokiról.
A csokoládé, különösen az étcsokoládé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, és akár a sztróktól is megmenthet. Egészséges étrenddel kombinálva az étcsokoládé a szívroham esélyét is alacsonyan tartja.
Gyulladás a test bármely pontján jelentkezhet: az izomfájdalmak, a fejfájás, de súlyosabb esetek hátterében is gyulladás állhat. A csokoládék flavonoidokat és kakaót tartalmaznak, amelyek antioxidánsként hatnak, és segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben.
A rendszeres csokoládéfogyasztás nagy előnyt jelent a test kognitív funkcióinak szempontjából. Javíthatja a fókusz, a figyelem, a gyorsaság, a verbális folyékonyság és memória képességeit.
Az étcsokoládé olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek a test által természetesen termelt boldogsághormonokkal egyeznek. Ilyen például a szerotonin, ami konkrétan képes boldoggá tenni az embert. Erősen ajánlott az étcsokifogyasztás szomorúság, szorongás esetén.
Alacsony vérnyomás, kedvetlenség, letargiaérzés esetén erősen javasolt az étcsokoládé fogyasztása, az ugyanis bizonyos mennyiségű koffeintartalmának köszönhetően azonnal megemeli az energiaszintet.