Meglepő listát hoztunk.
Forrás: Pexels
Egy-egy bevásárlás alkalmával hazatérve általában az első dolgunk, hogy hűtőbe helyezzük az odavaló ételeket. Vannak azonban olyan összetevők, amiket nem tanácsos hűtés nélkül tárolni, sokan mégsem gondolták volna. Hoztunk 4 olyan ételt, amelyet nem szabadna a konyhapulton tartani.
Legyen szó dijoniról vagy hagyományosról, a mustárban található tartósítószerek miatt teljesen biztonságos azt például a kamrában tárolni kinyitás után. A hűtőben ugyanakkor jelentősen javulhat a minősége. Minél hidegebb környezetben tároljuk a mustárt, annál tovább tartja meg csodás színét és jellegzetes állagát.
Könnyen lehet, hogy a lekvár magas cukortartalma miatt tárolható lenne a konyhapulton felbontás után is, mégis válasszuk inkább a hűtőszekrényt. A hideg környezet meggátolja a lekvár elszíneződését, az állag- és ízváltozást, de ami a legfontosabb: a penész kialakulását is. Tipp: a nyállal vagy más étellel érintkező kanalat soha ne mártsuk bele a lekvárba – ezzel elkerülhetjük a bakteriális szennyeződéseket, és tovább őrzi meg minőségét a finomság.
A lista legmeglepőbb tagja a boltban kapható, palackos citromlé, amelyet felbontás után jobb a hűtőszekrényben tartani. Hogy miért? Hűtés nélkül a citromlé íze kellemetlenül savanyúvá válhat, de akár az ízét is elveszítheti. Limelé esetében színváltozás is bekövetkezhet.
Az alma azon kevés gyümölcsök egyike, amelyeket jobb a hűtőben tárolni. Kedvenc piros vagy zöld finomságunk etiléngázt bocsát ki, ami felgyorsítja a közeli gyümölcsök és zöldségek érését. Az alma etiléngáz-kibocsátása a hűtőszekrényben lelassul, ám nagyon fontos, hogy még ott sem érintkezhet más gyümölccsel vagy zöldséggel.