Test és lélek

Gondoltad volna? Ezeket az ételeket nem szabadna a konyhapulton tárolni

Bors

Létrehozva: 2021.07.02.

Meglepő listát hoztunk.

Forrás: Pexels

Egy-egy bevásárlás alkalmával hazatérve általában az első dolgunk, hogy hűtőbe helyezzük az odavaló ételeket. Vannak azonban olyan összetevők, amiket nem tanácsos hűtés nélkül tárolni, sokan mégsem gondolták volna. Hoztunk 4 olyan ételt, amelyet nem szabadna a konyhapulton tartani.

Mustár

Legyen szó dijoniról vagy hagyományosról, a mustárban található tartósítószerek miatt teljesen biztonságos azt például a kamrában tárolni kinyitás után. A hűtőben ugyanakkor jelentősen javulhat a minősége. Minél hidegebb környezetben tároljuk a mustárt, annál tovább tartja meg csodás színét és jellegzetes állagát.

Lekvár

Könnyen lehet, hogy a lekvár magas cukortartalma miatt tárolható lenne a konyhapulton felbontás után is, mégis válasszuk inkább a hűtőszekrényt. A hideg környezet meggátolja a lekvár elszíneződését, az állag- és ízváltozást, de ami a legfontosabb: a penész kialakulását is. Tipp: a nyállal vagy más étellel érintkező kanalat soha ne mártsuk bele a lekvárba – ezzel elkerülhetjük a bakteriális szennyeződéseket, és tovább őrzi meg minőségét a finomság.

Citromlé

A lista legmeglepőbb tagja a boltban kapható, palackos citromlé, amelyet felbontás után jobb a hűtőszekrényben tartani. Hogy miért? Hűtés nélkül a citromlé íze kellemetlenül savanyúvá válhat, de akár az ízét is elveszítheti. Limelé esetében színváltozás is bekövetkezhet.

Alma

Az alma azon kevés gyümölcsök egyike, amelyeket jobb a hűtőben tárolni. Kedvenc piros vagy zöld finomságunk etiléngázt bocsát ki, ami felgyorsítja a közeli gyümölcsök és zöldségek érését. Az alma etiléngáz-kibocsátása a hűtőszekrényben lelassul, ám nagyon fontos, hogy még ott sem érintkezhet más gyümölccsel vagy zöldséggel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek