Egy-két hozzávaló a friss kávéba, és csak úgy olvadnak a kilók!
Forrás: Pexels
A kávé remek fogyókúrás ital, de csak akkor, ha nincs tele tejjel és cukorral. A 3 az 1-ben változatnak pedig inkább intsünk búcsút, ha diétázni szeretnénk!
A koffein annyira jó az emésztésnek, hogy nemcsak hatékonyabbá teszi azt, de a lipáz nevű zsírbontó emzin is gyorsabban termelődik tőle.
Az sem mindegy, mikor isszuk a kávét. Ha a szervezet normális működését vesszük alapul, 10 és 12, vagy 14 és 17 óra közt érdemes beiktatni egy rövid kávészünetet. Persze reggel is lehet inni, de legalább egy órát várjunk, hogy a szervezetünk is magához térjen.
De mikkel erősíthetjük a fogyasztó hatást?
Évezredek óta ismerik gyulladáscsökkentő hatását a rengeteg antioxidánsnak hála. Csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet. Azok, akik pedig az étrendjükbe is be tudták építeni a fahéjat, sokkal több zsírt vesztettek, mivel eltelít, és sok idő eltelik, mire újra éhesek leszünk.
Növényi zsiradék, ezért a szervezetnek nagy szüksége van rá. Azonnal adja az energiát a szervezetnek, nem raktározódik el. A kókuszolaj a kávéhoz hasonlóan felgyorsítja az emésztést, emellett jót tesz a pajzsmirigynek is. Arra figyeljünk, hogy olvasszuk fel, mielőtt a kávéba tennénk!
Van benne energia, de nem emelkedik meg tőle vészesen a vércukorszintünk, és később leszünk éhesek. A méz nagyon egészséges, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul gombaölő és antibakteriális hatású is. Jót tesz a gyomornak, a csontoknak és erősíti az immunrendszert is.
(via)