Isteniek, és az egészséged is támogatják.
Legyen szó egy filmezős délutánról, vagy csak egy hirtelen fellépő, nassolás iránti vágyról: fontos tudni, hogy nem csak egészségtelen lehetőségeink vannak. Mutatunk három finomságot, amelyeket nassolnivalóként, vagy akár a főétkezések között is bátran fogyaszthatsz. Sőt!
Összetevőiknek hála, ezek a csemegék nemcsak a jó egészséghez járulnak hozzá, gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.
Nem, nem a boltban kapható, cukortól hemzsegő verzióra gondolunk, helyette készíts inkább sajátot! Válassz növényi-, vagy tehéntejből készült joghurtot, dobj bele néhány szem áfonyát, és szórd meg darált dióval! A joghurt támogatja a megfelelő fehérjebevitelt, az áfonya és a dió pedig bizonyítottan csillapítják a gyulladást.
A szokásos reggeli pirítósod bátran dobd fel egy szelet füstölt lazaccal, és egy fél avokádóval! A lazac kitűnő omega-3 forrás, ami hozzájárul a szervezetben fellépő gyulladások csökkentéséhez, az avokádó pedig az olyan kivételes finomságok egyike, amelyek egészséges zsírjaiknak köszönhetően telítik el a gyomrot.
A boltban kaphatókhoz hasonló proteinszeletet készíthetsz te is otthon pofonegyszerűen: ebben a verzióban azonban hatalmas előny, hogy rendkívül pénztárcabarát a megoldás. Negyed bögre zabhoz adj hozzá egy teáskanál mogyoróvajat, egy teáskanál kókuszreszeléket, egy löttyintésnyi mézet, és némi aszalt gyümölcsöt és olajos magot. Az összetevőket keverd össze, egyengesd el egy tepsiben (hogy majd szeletekre oszthasd), vagy gyúrj belőle golyókat, tedd a hűtőbe néhány órára, és már kész is az egészséges finomság!