Kiváló választás kertipartikra és egyszerű ebédnek egyaránt. A délszláv gasztronómia remeke, és bárki könnyen elkészítheti. Ez a csevapcsicsa.
Az első lépés természetesen a hús ledarálása. Nem árt figyelni az arányokra! 25 dkg sertéshúst, 25 dkg bárányhúst és 50 dkg marhahúst daráljunk össze, majd fél kávéskanálnyi szódabikarbónával, kevés borssal, kakukkfűvel, sóval és zúzott fokhagymával dolgozzuk össze!
Nagyon fontos, hogy egy kevés, nagyon hideg szódavizet is adjunk hozzá, majd egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe! A szódabikarbóna puhítja a rostokat!
Van, aki reszelt hagymát is ad hozzá.
A masszából formáljunk ujjnyi vastag kolbászkákat, és leheletnyi olajon, gyakori forgatás közepette süssük készre!
Frissen vágott lilahagymát és ajvárt adjunk hozzá! A leggyakrabban friss kenyérrel eszik, de kínálhatunk hozzá sült burgonyát is.