Test és lélek

Ezt az ételt szigorúan tilos megenni, ha nem került időben hűtőbe

Bors

Létrehozva: 2021.10.30.

Ha véletlenül nem kerül hűtőbe időben, komoly gyomorrontás is lehet a vége.

Forrás: Pixabay

Vannak bizonyos ételek, amiket nap mint nap fogyasztunk, ám nem gondolnánk, hogy a mikrózás, az újramelegítés, vagy éppen a szobahőmérsékleten való tárolás – esetleg kint felejtés – komoly problémákkal járhat. Ilyen kényes étel a csirke, a burgonya, a gomba, a spenót, de a rizs is.

ha a rizs például kint marad az éjszaka, abból jobb nem enni, könnyen lehet ugyanis ételmérgezés a vége.

Ha mégis így jártunk, hányással és hasmenéssel is végződhet a baki, amit valójában egy baktérium okoz. Ez a kórokozó a rizs, a zöldségek, valamint fűszerek és tejtermékek felületén is megtalálható. A szaporodásnak pedig kedvez a szobahőmérséklet, főleg ha minimum 3 órán át a konyhapulton marad.

Ha nincs rajta sok baktérium, akkor jó eséllyel nem lesznek ilyen kellemetlen tüneteink, ám ehhez az is szükséges, hogy megfelelően előkészítsük az ételt, betartsuk a higiéniás szabályokat, és ami a legfontosabb: időben kerüljön hűtőbe!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek