Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérettetésen. Diós kategóriában a Trattoria di Sophia bejglije lett a legjobb, amit Simon Andrea, cukrászmester készített el.
A versenyre hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni.
Az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest, míg az Ínyenc az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye- Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda – Szarvas.
„A diós kategóriában indultunk, mert amikor ez a bejglink elkészült, valahogy éreztük a receptúra alapján, hogy nagyon jól sikerült” - mesélte Záhonyi Tamás, a Trattoria di Sophia tulajdonosa, aki szerint azért is különösen nagy elismerés ez számukra, mert június óta vannak piacon.
„Alig hittem el, amikor a cukrászaink felhívtak, hogy nyertünk. Szinte az esélytelenek nyugalmával indultunk, hiszen az ország tortája vagy más hasonló versenyeken is azért olyan cukrászatok nyertek eddig, akik már évtizedes hagyományokkal bírnak. Mi, étteremként és cukrászdaként együttesen üzemelünk, de a cukrászatunk elég széles palettával működik, hiszen 70-80 féle süteményünk van” – tette hozzá az óbudai étterem tulajdonosa.