A gyerekek többsége imádja ezt a két édességet, így ha a kedvükben akarunk járni, akkor jó, ha minden fogást egyikre, másikra, vagy éppen mindkettőre építjük. Mert úgy szinte garantált a siker.
Forrás: Shutterstock
Narancsos répakrémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma * 1 ek olaj * 1 tk őrölt fahéj * szerecsendió * 6 dl zöldségalaplé * 40 dkg sárgarépa * só, bors * 1 narancs reszelt héja * 1 narancs leve * 4 ek főzőtejszín
Elkészítés: Pároljunk puhára a megtisztított, apróra vágott hagymát a felforrósított olajon, majd pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 teáskanál őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 deci zöldségalaplével. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikákra a sárgarépákat, és keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük a narancs lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt. Adjuk a leveshez a narancs levét, valamint a főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!
Narancsos csirkecombok
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb * só * frissen őrölt bors * 1 bionarancs * 1 bio vérnarancs * 1 fej lila hagyma * 2 ek olaj * 150 ml száraz fehérbor * 150 ml húsleves alaplé
Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A narancsokat alaposan megmossuk, és héjastul cikkekre vágjuk a meghámozott hagymával együtt. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a narancs- és hagymacikkeket, majd megpirítjuk az egészet. Ezután hozzáöntjük a bort, felforraljuk, aztán hozzáadjuk a húsleves alaplevet. A narancsos-hagymás húst belekanalazzuk egy tűzálló tálba, és készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt. Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.
Narancsos-csokis túrótorta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg csokis keksz * 10 dkg vaj * 1 mk mézeskalács fűszerkeverék * 6 lap zselatin * 4 bionarancs * 25 dkg túró * 10 dkg cukor * 2 csomag vaníliás cukor * 2 dl tejszín
Elkészítés: A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsásra törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, belenyomkodjuk a csokis masszát és hidegre tesszük. A zselatint vízbe áztatjuk. 2 narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrómasszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük. A másik két narancs héját vékony csíkokban levágjuk, majd a hártya közül kivágjuk a gyümölcshúst. A maradék cukrot karamellizáljuk, beleforgatjuk a narancsfilét, majd kivesszük, és a torta tetejére rakosgatjuk. A narancshéjat is a karamellbe tesszük, 1-2 percig főzzük, majd az egészet a torta tetejére csorgatjuk. Ismét 1 órára hidegre tesszük. Csokival díszíthetjük.