Gasztro

Ki ne dobd! Így készíts konyhai szemétből isteni fogásokat

Létrehozva: 2022.01.22.

Meglepő dolgot tett a pazarlás elkerüléséért egy fiatal háziasszony.

Forrás: Pexels

Az ételpazarlás elleni védekezés témakörében jelent meg egy elképesztően érdekes videó a TikTokon. Egy fiatal háziasszony megmutatta, mit kezdhetünk a konyhában felhalmozott, zöldségekből származó hulladékkal.

készíthetünk belőle egy tökéletes zöldséges alaplevet,

aminek felhasználásával később ízletes fogásokat alkothatunk.

Az elkészítéshez nincs más dolgunk, mint egy lábasban feltenni a kidobásra szánt zöldségrészeket, ízlés szerint megfűszerezni, majd egy órán át fedő alatt főzni, végül alaposan leszűrni.

Mi kerülhet bele?

  • minden olyan zöldség, ami már régóta kiszáradva a hűtőben kuksol,
  • sárgarépa héja és vége,
  • édesburgonya héja és vége,
  • zeller végei és levelei,
  • hagyma héja,
  • zöldhagyma vagy póréhagyma végei,
  • gomba szára,
  • brokkoli szára,
  • enyhén fonnyadt állapotú zöldségek.

Hogyan tároljuk?

Ügyeljünk rá, hogy tiszta, vastag falú üvegedényekben tároljuk az elkészült alaplevet, amit aztán akár le is fagyaszthatunk. Hűtőben akár egy hétig is eláll.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek