Egyetlen eszközre lesz szükséged, ami biztosan ott lapul a fiókban!
Forrás: Pexels
A főzős műsorokból már jól tudjuk, hogy számos fogást feldobhatunk egy tökéletesen készült buggyantott tojással. A különlegesség nemcsak azért képezni nagyszerű részét egy ételnek, mert egyetlen tojásra van hozzá szükségünk, de a krémes belsejű finomság még meglehetősen dekoratív eleme is lehet a tányérnak.
A baj csak az, hogy még a gyakorlott szakácsokon is gyakran kifog.
Több módszer is létezik az elkészítésére, ám az örvényes és a merőkanalas eljárások izgalma helyett most hoztunk egy pofonegyszerűt, aminek segítségével mindenkinek garantáltan sikerül majd a tojásos különlegesség.
A művelethez egyetlen eszközre lesz szükséged, mégpedig a fiókodban is megtalálható folpackra.
Nincs más dolgod, mint egy darab fóliába beleütni a tojást, egy gondosan megcsomózott batyut készíteni belőle úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Ezután tedd forró (de nem forrásban lévő) vízbe, majd 5 percig főzd. Ha elkészültél, tedd a tojásbatyud egy konyharuhára. Ha jól dolgoztál, ezzel a módszerrel a végeredmény közepe tökéletesen krémes lesz.