Gasztro

Mától csak így csinálod: Ez a tökéletes buggyantott tojás titka

Létrehozva: 2022.01.07.

Egyetlen eszközre lesz szükséged, ami biztosan ott lapul a fiókban!

Forrás: Pexels

A főzős műsorokból már jól tudjuk, hogy számos fogást feldobhatunk egy tökéletesen készült buggyantott tojással. A különlegesség nemcsak azért képezni nagyszerű részét egy ételnek, mert egyetlen tojásra van hozzá szükségünk, de a krémes belsejű finomság még meglehetősen dekoratív eleme is lehet a tányérnak.

A baj csak az, hogy még a gyakorlott szakácsokon is gyakran kifog.

Több módszer is létezik az elkészítésére, ám az örvényes és a merőkanalas eljárások izgalma helyett most hoztunk egy pofonegyszerűt, aminek segítségével mindenkinek garantáltan sikerül majd a tojásos különlegesség.

A művelethez egyetlen eszközre lesz szükséged, mégpedig a fiókodban is megtalálható folpackra.

Nincs más dolgod, mint egy darab fóliába beleütni a tojást, egy gondosan megcsomózott batyut készíteni belőle úgy, hogy ne maradjon benne levegő. Ezután tedd forró (de nem forrásban lévő) vízbe, majd 5 percig főzd. Ha elkészültél, tedd a tojásbatyud egy konyharuhára. Ha jól dolgoztál, ezzel a módszerrel a végeredmény közepe tökéletesen krémes lesz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek