Közeleg a bikiniszezon, érdemes ezeket fogyasztani!
A tavasz elérkeztével egyre gyakoribbá válnak a melegebb napok, a ruhadarabok mennyisége csökken, ezáltal a kivillanó testrészek száma arányosan növekszik. Nem csoda tehát, hogy sokan most kapnak észbe: közeleg a nyár, ideje dolgozni a bikinitesten!
Habár csodaszer nem létezik, van néhány étel, ami hozzájárul a természetes zsírégetéshez. Most mutatunk néhányat, amelyek bármennyire meglepő, zsírégető hatással bírnak.
A főként avokádóból készült különlegesség tele van B6-vitaminnal, ami a kortizol nevű, hasi zsírt kiváltó stresszhormonnal küzd. A guacamole emellett telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, ami megakadályozhatja testzsír has körüli eloszlását.
Szerencsére nem kell lemondaniuk kedvencükről a csokiimádóknak: az étcsokoládé ugyanis fokozza a bélrendszer számára jótékony polifenol vegyületek termelését, vagyis egy olyan zsírsavat, amely kikapcsolja a gyulladáshoz kapcsolódó géneket, és arra ösztönzi a szervezetet, hogy „tüzelőanyagként” zsírt égessen.
Egy kutatás szerint a sajt rengeteg kalciumot tartalmaz, és mind a kalcium, mind pedig a tejtermékek bevitele összefüggésbe hozható az alacsonyabb testsúllyal. Fontos azonban, hogy ne szaladjunk rögtön felfalni egy egész tömb sajtot! A legjobb, ha a sajtot más, rostban gazdag falatokkal párosítunk.
Az nem meglepetés, hogy a megfelelő mennyiségű vízbevitel nagyban elősegíti az anyagcserét, így az egészséges táplálkozást is. Ám ha némi citromlével dúsítjuk a vizet, a zsírégetés folyamata beindul, ráadásul antioxidánsokkal is feltöltjük a szervezetünket.