Gasztro

Itt a válasz a soha fel nem tett kérdésre: Miért nem iszunk sertéstejet?

Létrehozva: 2022.04.24.

A boltokban kapható tehéntej, de a néha felbukkanó kecsketej mellől hiányzik a disznótej. Vajon mi a magyarázat arra, hogy a sertésnek csak a húsát és a belsőségeit fogyasztjuk, de a tejét nem?

Egyesek tudni vélik, hogy a sertéstej alkalmatlan az emberi fogyasztásra. Nos, ez nem teljesen igaz. Amennyiben egy gazda úgy dönt, hogy megízleli a koca tejét, semmi baja nem lesz tőle. Azt mondják, a sertés teje a marháénál zsírosabb, de egyáltalán nem egészségtelen.

Akkor mégis miért nem lehet sehol kapni sem zacskós, sem üveges kiszerelésben?

Nem isszuk a tejét. De vajon miért? Fotó: Pixabay

A válasz egyszerűbb, mint bárki gondolná: mivel a sertésnek nincs tőgye, igen kevés teje képződik. Az anyaállat emlőiben éppen csak annyi van, amennyi a kismalacoknak elegendő, ráadásul lefejni is nehézkes, sőt, gazdaságtalan. Azaz egyszerűen nem éri meg.

Következésképpen ugyan nyilvánvalóan lehetne sajtot is készíteni a disznó tejéből, a disznósajt szóról sosem juthat egyéb eszünkbe, mint a húsipari termék. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek