Unja már a rizst és a burgonyát, mégis el szeretné kápráztatni a vacsoravendégeit? Ha valami igazén különleges, mégis egyszerűen elkészíthető körettel szeretne előrukkolni, akkor jó szívvel ajánlhatjuk a petrezselymes palacsintát.
Pörkölt mellé csíkokra vágva, vagy sült húsokhoz kínált gombaragú batyujának egyaránt kiválóan beválik az ízletes petrezselymes palacsinta, ráadásul elkészíteni is egyszerű.
Három tojást verjünk habosra, majd öntsük fel egy pohár tejjel! Sózzuk meg, majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy nem túl sűrű tésztát kapjunk! Ízesítsük fehér borssal, majd tegyük hozzá a nagyon apróra vágott petrezselymet!
A szokottnál valamivel vastagabb palacsintákat a hagyományos módon süssük meg mindkét oldalán! Jó étvágyat!