Súlyos dologra hívták fel a figyelmet a szakemberek.
Forrás: Pexels
Villámsebességgel söpört végig a világhálón egy videó, amelyben egy háziasszony megmutatja, hogyan képes akár egy hónapig a hűtőjében tárolni az avokádót anélkül, hogy az megromlana. A feltöltő szerint a titok nyitja nem más, mint hogy a gyümölcsöket vízben kell tartani, így az érési folyamat megáll.
A TikTok-videót már több millióan látták, és a reakciók szerint az egyébként költséges avokádó tartósításának ötletéért rengetegen hálásak. A jelenséggel kapcsolatban azonban most rendkívüli közleményt adtak ki.
Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal nem javasolja ezt az eljárást
– olvasható a közleményben, amelyben leírták, hogy az avokádi felszínén esetlegesen előforduló humán kórokozók – például a liszterózist vagy a szalmonellát okozó baktériumok – potenciálisan elszaporodhatnak vízben történő tárolás során.