Tévedés

Orvosok figyelmeztetnek: Szalmonellás lehetsz, ha így tárolod az avokádót

Létrehozva: 2022.05.27.

Súlyos dologra hívták fel a figyelmet a szakemberek.

Forrás: Pexels

Villámsebességgel söpört végig a világhálón egy videó, amelyben egy háziasszony megmutatja, hogyan képes akár egy hónapig a hűtőjében tárolni az avokádót anélkül, hogy az megromlana. A feltöltő szerint a titok nyitja nem más, mint hogy a gyümölcsöket vízben kell tartani, így az érési folyamat megáll. 

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

A TikTok-videót már több millióan látták, és a reakciók szerint az egyébként költséges avokádó tartósításának ötletéért rengetegen hálásak. A jelenséggel kapcsolatban azonban most rendkívüli közleményt adtak ki.

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal nem javasolja ezt az eljárást

– olvasható a közleményben, amelyben leírták, hogy az avokádi felszínén esetlegesen előforduló humán kórokozók – például a liszterózist vagy a szalmonellát okozó baktériumok – potenciálisan elszaporodhatnak vízben történő tárolás során.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek