A nyár egyik legközkedveltebb és egyben legegyszerűbb fogása nem más, mint a lecsó. Mit tehetünk azonban akkor, ha nem csak az év meleg hónapjaiban szeretnénk fogyasztani a lecsót?
Az idei friss, roppanós zöldségekből még a kezdők is könnyedén eltehetnek üvegekben télire mennyei lecsót.
Nagyjából annyira nehéz eltenni a lecsóalapot télre, mint szezonjában elkészíteni. Ha még nem próbálkoztunk vele, akkor lessük el a következő receptből és a hozzá tartozó videóból, így a miénk is olyan finom lesz, mint a nagyié - ígéri a Mindmegette.
Hozzávalók
- 1,5 kg paprika
- 1/2 kg paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg zsír
- só
Elkészítés:
- A lecsó télire elkészítéséhez a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
- A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, ezután lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
- A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és vizet öntünk köré, majd lassan forralni kezdjük.
- A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
- A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan, majd fejjel lefelé fordítjuk, és pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.