Gasztro

Így tegyél el lecsót télire tartósítószer nélkül, imádni fogja a család

Létrehozva: 2022.07.19.

Itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

A nyár egyik legközkedveltebb és egyben legegyszerűbb fogása nem más, mint a lecsó. Mit tehetünk azonban akkor, ha nem csak az év meleg hónapjaiban szeretnénk fogyasztani a lecsót? 

Az idei friss, roppanós zöldségekből még a kezdők is könnyedén eltehetnek üvegekben télire mennyei lecsót.

Nagyjából annyira nehéz eltenni a lecsóalapot télre, mint szezonjában elkészíteni. Ha még nem próbálkoztunk vele, akkor lessük el a következő receptből és a hozzá tartozó videóból, így a miénk is olyan finom lesz, mint a nagyié -  ígéri a Mindmegette.

Hozzávalók

  • 1,5 kg paprika
  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zsír

Elkészítés:

  1. A lecsó télire elkészítéséhez a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
  2. A paradicsom csumáját kivágjuk és alulról bevágjuk a bőrét, majd forrásban lévő vízbe tesszük fél percre, ezután lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A befőttes üvegeket egy lábasba tesszük, és vizet öntünk köré, majd lassan forralni kezdjük.
  4. A zsír felén hagymát dinsztelünk, megsózzuk, majd paprikát dinsztelünk, ismét sózzuk és a paradicsommal is főzzük 6-8 percet, majd ismét megsózzuk.
  5. A lecsót lábosban lévő forró üvegekbe töltjük, majd a maradék zsírt megmelegítjük és a tetejére csorgatjuk.Ekkor egyesével kivesszük, rátesszük a celofánt és a kupakját jó szorosan, majd fejjel lefelé fordítjuk, és pokróc alá téve hagyjuk kihűlni.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek