Többféle finomságot is felszelhetünk vele, de nem mindegy, hogyan használjuk!
Minden konyha egyik alapkelléke a tojásszeletelő, ám a praktikus kis vágóeszköz – nevével ellentétben – nem csak tojás esetén tehet jó szolgálatot! Igaz, nem mindegy, hogyan használjuk! Jöjjenek a részletek!
Kiváló segítség a tojásszeletelő, ha eperszeletekkel szeretnénk gazdagítani a gyümölcssalátát! Hiszen minek bajlódnánk a késsel, ha ez a sokoldalú eszköz egy mozdulattal több szeletet is képes előállítani?!
Bár a kivi megpucolásához szükség van késre, igaz, csak annyi időre, amíg levágjuk az elfektetett gyümölcs alját és tetejét, majd egy kiskanállal a héj alá nyúlva óvatosan kanalazzuk ki a gyümölcshúst. Ezután jöhet a tojásszeletelő! Fontos, hogy a kivit ne függőlegesen, hanem vízszintesen tegyük a szerkezetbe, mert csak akkor vág szép szeleteket. Ellenkező esetben pépesít...
A tojásszeletelővel vághatunk még mozzarella- vagy avokádó-csíkokat, de szeletelhetünk vele gombát is!
(Forrás: Mindmegette.hu)