Egyszerű, de nagyszerű tippek a tökéletes rántáshoz.
A gyakorlott háziasszonyok nagyon is jól tudják, hogy a rántás nemcsak a levesek, hanem különféle szószok és főzelékek alapja is lehet.
Ugyanakkor van, hogy csomós lesz, vagy éppen nem lesz olyan jó az íze, mint azt szeretnénk. Mostantól azonban ezen sem kell görcsölnünk, ugyanis a Vidék íze tippjeivel garantáltan egyik sem fog előfordulni.
A csomómentes rántás titka
Tuti nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet még a hideg zsiradékba kevered bele, és csak utána teszed fel a tűzre.
Az is tuti tipp, ha felengedés előtt sót szórsz bele.
Illetve akkor sem kell csomóktól tartani, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, ezt követően 5 percet hagyjuk állni, majd habverővel szétkeverjük.
Így lesz ízletes a rántás
A bablevest rántás helyett úgy is lehet sűríteni, hogy a benne főtt zöldségeket összeturmixoljuk, így amellett, hogy mindenki biztosan megeszi, még finomabb és egészségesebb is lesz.
A zöldségek főzővizét ne öntsük ki, ugyanis rengeteg értékes tápanyag és vitamin található benne, emellett felhasználhatjuk levesek és főzelék készítéséhez, illetve rántás hígításához is.
Iszonyatosan fel tudja dobni a krumplifőzelék ízét, ha a rántásba reszelt hagymát csempészünk.
A krumplifőzelék attól is sokkal finomabb lesz, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.