Egyszerű, de nagyszerű tippek a tökéletes rántáshoz.
A gyakorlott háziasszonyok nagyon is jól tudják, hogy a rántás nemcsak a levesek, hanem különféle szószok és főzelékek alapja is lehet.
Sokakon kifog a rántás: leggyakrabban a csomókkal van gond Fotó: Karpenkov Denis / Shutterstock
Ugyanakkor van, hogy csomós lesz, vagy éppen nem lesz olyan jó az íze, mint azt szeretnénk. Mostantól azonban ezen sem kell görcsölnünk, ugyanis a Vidék íze tippjeivel garantáltan egyik sem fog előfordulni.
A csomómentes rántás titka
Tuti nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet még a hideg zsiradékba kevered bele, és csak utána teszed fel a tűzre.
Az is tuti tipp, ha felengedés előtt sót szórsz bele.
Illetve akkor sem kell csomóktól tartani, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, ezt követően 5 percet hagyjuk állni, majd habverővel szétkeverjük.
Így lesz ízletes a rántás
A bablevest rántás helyett úgy is lehet sűríteni, hogy a benne főtt zöldségeket összeturmixoljuk, így amellett, hogy mindenki biztosan megeszi, még finomabb és egészségesebb is lesz.
A zöldségek főzővizét ne öntsük ki, ugyanis rengeteg értékes tápanyag és vitamin található benne, emellett felhasználhatjuk levesek és főzelék készítéséhez, illetve rántás hígításához is.
Iszonyatosan fel tudja dobni a krumplifőzelék ízét, ha a rántásba reszelt hagymát csempészünk.
A krumplifőzelék attól is sokkal finomabb lesz, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.