Tipp

Felfedjük a csomómentes rántás titkát: nem is hinnéd, milyen egyszerű!

N.T.

Létrehozva: 2023.03.09.

Egyszerű, de nagyszerű tippek a tökéletes rántáshoz.

A gyakorlott háziasszonyok nagyon is jól tudják, hogy a rántás nemcsak a levesek, hanem különféle szószok és főzelékek alapja is lehet.

rántás, konyhai rántás, konyha, főzés, Shutterstock
Sokakon kifog a rántás: leggyakrabban a csomókkal van gond  Fotó: Karpenkov Denis / Shutterstock

Ugyanakkor van, hogy csomós lesz, vagy éppen nem lesz olyan jó az íze, mint azt szeretnénk. Mostantól azonban ezen sem kell görcsölnünk, ugyanis a Vidék íze tippjeivel garantáltan egyik sem fog előfordulni.

A csomómentes rántás titka

  • Tuti nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet még a hideg zsiradékba kevered bele, és csak utána teszed fel a tűzre.
  • Az is tuti tipp, ha felengedés előtt sót szórsz bele.
  • Illetve akkor sem kell csomóktól tartani, ha lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, ezt követően 5 percet hagyjuk állni, majd habverővel szétkeverjük.

Így lesz ízletes a rántás

  • A bablevest rántás helyett úgy is lehet sűríteni, hogy a benne főtt zöldségeket összeturmixoljuk, így amellett, hogy mindenki biztosan megeszi, még finomabb és egészségesebb is lesz.
  • A zöldségek főzővizét ne öntsük ki, ugyanis rengeteg értékes tápanyag és vitamin található benne, emellett felhasználhatjuk levesek és főzelék készítéséhez, illetve rántás hígításához is.
  • Iszonyatosan fel tudja dobni a krumplifőzelék ízét, ha a rántásba reszelt hagymát csempészünk.
  • A krumplifőzelék attól is sokkal finomabb lesz, ha a rántásnál a krumpli főzőlevét használjuk.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek