Minden háztartásban megtalálható ez a csodaszer!
Nem is kell venned semmit, mivel minden háztartásban megtalálható, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a régi, koszos serpenyők újra fényesen csillogjanak!
A titok, hogy alaposan be kell szórni a serpenyő belsejét konyhasóval, majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen! Ha felforrósodott, vegyük le a tűzről, és mossuk el! Ezzel az egyszerű megoldással elérhető, hogy visszaállítsuk bizonyos mértékben a tapadásmentességet - osztotta meg a praktikát a femcafe.hu.
Ha odaégett az étel a serpenyőben, szintén a só jelenthet megoldást. Miután beleszórjuk a serpenyő aljába, öntsük fel vízzel, majd tegyük a tűzhelyre, ahol alacsony lángon 15 percig kell főzni. A sós víz feloldja az odaégett ételmaradékokat.
Az asztali sós módszer mellett érdemes a mosogatószerre is odafigyelni, hiszen rongálhatják a serpenyő bevonatát. Ha nem túl szennyezett a serpenyő, érdemesebb csupán forró vízzel és szivaccsal megtisztítani.