Hiba

Fogadjunk, hogy ezt a 8 élelmiszert te is rosszul tároltad eddig!

Létrehozva: 2023.03.04.

Tudod, hogy és hol kell tárolni a csokit vagy épp a mézet? Könnyen lehet, hogy nem! Mutatjuk, melyek a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk!

Vannak olyan konyhai beidegződéseink, amik könnyen lehet, hogy hibásak: nem ismerjük a papírdobozok trükkjét, nem tudjuk, milyen egyszerű módszerekkel lehet igazán tisztává varázsolni a konyharuhákat, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen megszokásból rosszul, rossz helyen tárolunk dolgokat. Most nyolc olyan élelmiszert gyűjtöttünk össze a Vidék íze segítségével, amit a legtöbben helytelenül tárolnak.

hűtő, hűtőszekrény, konyha, Shutterstock illusztráció
Sok mindent teszünk reflexből a hűtőbe, pedig nem kéne Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock

8 étel, amit sokan rosszul tárolnak

Csokoládé

A csoki legfontosabb szabálya: hűvös, sötét helyre kerüljön, de ne hűtőbe. A nagy hőingadozások miatt gyöngyözővíz jelenhet meg a csoki felületén, majd foltokban ki is fehéredik. Ez ugyan az ízét nem befolyásolja, de már nem lesz olyan kívánatos látványra.

Méz

A mézet a végtelenségig el lehet tárolni, már ha helyesen tesszük mindezt. Itt is hasonló a lényeg, mint a csokinál: száraz, hideg, sötét helyre tegyük, de ne hűtőbe, mert ott kikristályosodhat. Fontos továbbá, hogy fémedénybe ne öntsük ki, mert abban romolhat a minősége.

Olívaolaj

Mindig tároljuk szobahőmérsékleten, de a közvetlen napfénytől távol! Ezt sem szabad hűtőbe rakni.

Hagyma, fokhagyma

Ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, rakjuk őket hűvös, száraz helyre, például egy kisebb dobozba a szekrénybe vagy ha van, akkor a  kamrába is. A hűtőszekrényben  viszont hamar penészedésnek, rothadásnak indulhatnak, így a hagymaféléket sem érdemes oda pakolni.

Avokádó

Ha már érett, akkor rakjuk a hűtőszekrénybe. Az alacsony hőmérséklet ugyanis megóvja az avokádót a romlástól. Ha azonban még éretlen, akkor egyszerűen hagyjuk a konyhapulton egy tálban, így gyorsabban megérik.

Uborka

Itt is rossz ötlet a hűtőszekrény, mivel néhány nap után megromlik. A legjobb megoldás, ha hűvösebb helyen tároljuk, de nem a hűtőben.

Paradicsom

Bármilyen furcsán is hangzik, a hűtőben tartott paradicsom elveszíti az ízét. A hideg levegő lassítja a paradicsom érését, és kevésbé lesz lédús. Szobahőmérsékleten, jól szellőző kosárban vagy dobozban kell tárolni.

Zeller

A petrezselyemmel ellentétben a zellert tárolhatjuk a hűtőben. Műanyag fóliába azonban nem szabad rakni, mert rothadásnak indul. Használjunk inkább alumínium fóliát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek