Erről miért nem hallottunk eddig soha sem?
Nincs mit szépíteni, a rántott hús, avagy bécsi szelet a magyar konyha egyik alapköve. Vannak, akik azzal viccelnek: gyakorlatilag mindent kiránt a magyar, kiváltképp azért, mert a rántott húst rendkívül egyszerű elkészíteni. Egyszerű, ugyanakkor van pá apró trükk, amit érdemes szem előtt artani. Vannak, akik szerint a ropogós panír titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely, a Mindmegette oldala azonban most egy másik rendkívül fontos, ám kevésbé ismert praktikát osztott meg:
ízletesebb, omlósabb lesz a végeredmény, ha a húst panírozás előtt vékonyan megkenjük olívaolajjal.
Egyébként a rántott hús sütéséből megmaradt panírt is többféleképp felhasználhatjuk.
Sokan egyébként a rántott húst a bécsi szelet szinonimájaként használják, valójában azonban a kettő nem ugyanaz. A bécsi szelet kizárólag borjúhúsból, leginkább a gömbölyű felsáljából készül, addig a rántott húshoz sertést – javarészt karajt – és baromfit is használhatunk. A köret sem azonos: a klasszikus bécsi szelethez krumplisaláta illik, míg a rántott húshoz rizst vagy sült krumplit is kínálhatunk.