Recept

Egyetlen apró trükk a tökéletes rántott hús titka

Létrehozva: 2023.04.02.

Erről miért nem hallottunk eddig soha sem?

Nincs mit szépíteni, a rántott hús, avagy bécsi szelet a magyar konyha egyik alapköve. Vannak, akik azzal viccelnek: gyakorlatilag mindent kiránt a magyar, kiváltképp azért, mert a rántott húst rendkívül egyszerű elkészíteni. Egyszerű, ugyanakkor van pá apró trükk, amit érdemes szem előtt artani. Vannak, akik szerint a ropogós panír titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely, a Mindmegette oldala azonban most egy másik rendkívül fontos, ám kevésbé ismert praktikát osztott meg: 

ízletesebb, omlósabb lesz a végeredmény, ha a húst panírozás előtt vékonyan megkenjük olívaolajjal.

rántott hús, bécsi szelet, sült krumpli, ebéd, Pexels illusztráció
A rántott hús sokak kedvence: egyszerű, de nagyszerű étel Fotó: Pexels

Egyébként a rántott hús sütéséből megmaradt panírt is többféleképp felhasználhatjuk. 

Rántott hús vagy bécsi szelet

Sokan egyébként a rántott húst a bécsi szelet szinonimájaként használják, valójában azonban a kettő nem ugyanaz. A bécsi szelet kizárólag borjúhúsból, leginkább a gömbölyű felsáljából készül, addig a rántott húshoz sertést – javarészt karajt – és baromfit is használhatunk. A köret sem azonos: a klasszikus bécsi szelethez krumplisaláta illik, míg a rántott húshoz rizst vagy sült krumplit is kínálhatunk. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek