Konyha

Zseniális trükk: így lesz pihe-puha a palacsinta

P. E.

Létrehozva: 2023.04.29.

A palacsinta mindig jó ötlet. Hétközben és hétvégén is. De mitől lesz igazán puha és mitől marad sokáig friss? Ez az egyszerű trükk segít.

Extra puha és sokáig friss marad a palacsinta a Mindmegette egyszerű trükkjétől. Ha egy kis élesztőt és napraforgóolajat is teszel a tésztába, akkor sokkal puhább lesz, aminek bizony a család sem fog tudni ellenállni.

palacsinta
Fotó: Pixabay

A Mindmegette hagyományos palacsinta receptje:

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • egy kevés élesztő

Elkészítése:

1. Elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.

2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett, 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.

Mindenki szája íze szerint töltheti lekvárral, nutellával vagy akár túróval is. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek