A palacsinta mindig jó ötlet. Hétközben és hétvégén is. De mitől lesz igazán puha és mitől marad sokáig friss? Ez az egyszerű trükk segít.
Extra puha és sokáig friss marad a palacsinta a Mindmegette egyszerű trükkjétől. Ha egy kis élesztőt és napraforgóolajat is teszel a tésztába, akkor sokkal puhább lesz, aminek bizony a család sem fog tudni ellenállni.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. Elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett, 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
Mindenki szája íze szerint töltheti lekvárral, nutellával vagy akár túróval is.