Otthon is bátran elkészítheted kedvenc strandkajádat!
Olyan hírek járnak, hogy akár 2000 forint is lehet idén egy lángos, de már a tavalyi árak mellett is nagy érvágás volt, ha a család minden tagja vett egyet. Nem csoda, hogy sokan inkább megcsinálják otthon, hiszen a lángosról nem lehet (és nem is kell) lemondani. A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tedd be a hűtőbe, és vedd elő, ha újra sütni akarsz.
A Ripost receptje:
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
3 dl kefir
1 mk cukor
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 mk só
2 db tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, tedd bele a cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt.
Add hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrd össze a tésztát, alaposan dagaszd ki, majd jöhet a sütés.
Kézzel csípj le kisebb gombócokat a tésztából, hagyd őket kelni fél órát langyos helyen.
Olajos kézzel húzd szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süsd ki mindkét oldalát (1-2 perc).
Az elkészült lángosokat kínálhatod fokhagymásan, vagy sajttal-tejföllel. A maradék tésztát tedd a hűtőbe. Néhány napon belül használd fel.