Édesszáj

Madártej szeletben – Tuti recept nem csak gyermeknapra

B.P.

Létrehozva: 2023.05.24.

Módosítva: 2023.05.24.

Mentsd el ezt a receptet a hétvégi bevásárláshoz!

Ilyen az, amikor két finomság találkozik. Hiszen melyik gyerek ne szeretné a tejszeletet, a hűs és édes madártej meg örök kedvenc! Nos, íme a két csemege keresztezése, a madártejszelet, mely tökéletes meglepetés gyermeknapra (is). Kihagyhatatlan recept a Mindmegette.hu oldaláról!

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók

A tésztához:
6 darab tojás 
6 evőkanál cukor 
6 evőkanál liszt 
1 csomag sütőpor 
 

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 
8 evőkanál  cukor 
8 deci tej 
15 deka vaj 
 

A tetejére:
4 deci habtejszín 
étcsokoládé 
 

Elkészítés

Verd kemény habbá a tojásfehérjét a hozzáadott cukorral.

Két részletben add hozzá a tojás sárgáját és dolgozd jól össze!

Add hozzá kis részletekben a sütőporral összekevert lisztet.

Az alaposan összegyúrt elegyet töltsd egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe, amit tegyél 25 percre egy 180 fokra előmelegített sütőbe.

Amíg a tészta sül, keverd a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre, aztán fokozatosan add hozzá a többi tejet. A sűrűre főzött krémet hűtsd le. Ezután tegyél bele vajat, keverd csomómentesre és kend meg vele a kihűlt piskótát.

Habtejszínnel, reszelt étcsokoládéval díszítsd, és tálalhatod is!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek