Mentsd el ezt a receptet a hétvégi bevásárláshoz!
Ilyen az, amikor két finomság találkozik. Hiszen melyik gyerek ne szeretné a tejszeletet, a hűs és édes madártej meg örök kedvenc! Nos, íme a két csemege keresztezése, a madártejszelet, mely tökéletes meglepetés gyermeknapra (is). Kihagyhatatlan recept a Mindmegette.hu oldaláról!
A tésztához:
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 evőkanál cukor
8 deci tej
15 deka vaj
A tetejére:
4 deci habtejszín
étcsokoládé
Verd kemény habbá a tojásfehérjét a hozzáadott cukorral.
Két részletben add hozzá a tojás sárgáját és dolgozd jól össze!
Add hozzá kis részletekben a sütőporral összekevert lisztet.
Az alaposan összegyúrt elegyet töltsd egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe, amit tegyél 25 percre egy 180 fokra előmelegített sütőbe.
Amíg a tészta sül, keverd a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre, aztán fokozatosan add hozzá a többi tejet. A sűrűre főzött krémet hűtsd le. Ezután tegyél bele vajat, keverd csomómentesre és kend meg vele a kihűlt piskótát.
Habtejszínnel, reszelt étcsokoládéval díszítsd, és tálalhatod is!