Hogyan kell tökéletes tésztát főzni?
A tésztafőzés nem igényel sok tapasztalatot: megsózni a vizet, felforralni, majd annyi ideig főzni a tésztát, ameddig a csomagoláson ajánlják. Ám a kérdés talán benned is felmerült már: kell a főzővízbe olaj vagy sem?
Azok, akik olajos vízben főzik a tésztát, azt vallják, ettől nem fog összeragadni a főtt tészta, amiben igazuk is van: a tésztavízben ilyenkor egy olajréteg képződik, ami bevonja a tésztát. Ez akkor nem probléma, ha csak olívaolajos tésztára van szükség, de egy szószos fogás, például bolognai esetén bizony gondot jelent az olajréteg: a tészta csúszóssá válik, és a szósz nem fog hozzátapadni a tésztához.
Mit tegyél, hogy ne ragadjon össze a tészta és a szósz is megtapadjon? Egész egyszerűen főzés közben gyakran keverd meg a tésztát - tanácsolja a mindmegette.hu. Ha hozzáadod a szószt, máris szétesnek a főzés közben esetleg kialakult „csomók”, és egyenletesen, bőven jut a mártásból az összes tésztára.