Olyan sok keresgélés után végre lehull a lepel.
Ó, hogyan is feledhetnénk el a csodálatos menzás tejbegríz ízét? A gyerekek nem sok ételt szeretnek a menzán, de a tejbegríz tipikusan az a fogás, ami csak a menzán finom igazán. Hányszor, de hányszor próbáltuk már reprodukálni ezt az írt, valahogy azonban mégsem az igazi. Gyerekkorunkban szüleinktől, nagyszüleinktől kértük a várva várt finomságot, de mindig belekevertek valamilyen extra alapanyagot (például citromhéjat), amit ugyan a jó szándék vezérelt, de csak rontott a helyzeten. Most egy konyhás néni kitálalt, és elmondta, hogyan kell készíteni a tökéletes menzás tejbe grízt.
A tökéletes menzás tejbegríz receptjének kulcsa, hogy a lehető legolcsóbb alapanyagokat használjuk fel, és a lehető legköltséghatékonyabban hozzuk ki az ételt. Éppen emiatt felejtsük el az extra hozzávalókat, alkossunk egyszerűt, de nagyszerűt!
Egy lábosba öntsük a tejet, a cukrot, a sót, valamint 4 evőkanál búzadarát. Kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Ezután vegyük takarékra a lángot, és tegyünk bele még egy kanál búzadarát. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett főzzük készre. Ha megfelelő a sűrűsége és készen van a főzet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kanál margarint. Porcukorral kevert olcsó kakaóval tálaljuk.