Hogyan vágjunk bele? Segítünk!
A nyári időszak a legjobb alkalom arra, hogy elsajátítsuk az egészséges táplálkozás alapjait, ami soha nem a tiltást, hanem az élelmiszerek helyes megválasztását és azok megfelelő arányokban való fogyasztását jelenti. A dietaesfitnesz.hu összeszedett néhány tippet, ami segíthet:
Érdemes olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, amelyeknek éppen szezonjuk van - így mindig magas tápértékű, vitaminban gazdag ételekhez juthatunk hozzá, alacsonyabb áron. Ráadásul nyáron számtalan friss finomság közül válogathatunk: zöldbab, görögdinnye, szilva, barack, újburgonya, cseresznye, meggy.
Rendkívül fontos a vízfogyasztás! A szervezet folyadékháztartását érdemes a nap első felében feltölteni, hiszen ekkor működik a vese a legintenzívebben. A legjobb, ha az ébredés utáni első 10 órában óránként átlagosan egy pohár folyadékot megiszunk, a többit pedig a nap hátralévő részében.
A nyári hónapokban fogyasszunk több zsírszegény, fehér húst: pulykát, csirkét, valamint halakat. Sütve, kis olajon elkészítve, vagy grillezve nem terhelik meg a szervezetet, és megkönnyítik a fogyást.
A cukorbevitel csökkentése szintén jótékony hatású lehet, hiszen a normál testtömeg megtartása mellett elengedhetetlen egészségünk megőrzése szempontjából is. Sütemények helyett inkább válassz friss gyümölcsöket!