Csodákat lehet tenni a megmaradt főzővizzel, így nehogy kiöntsd.
Az ember főzés közben sokszor bele sem gondol, hogy mi mindenre felhasználhatná a megmaradt melléktermékeket. Ilyen a tészta főzővize is, ami többszörösen is felhasználható.
A Mindmegette gyűjtötte össze, mi mindenre lehet hasznosítani a tészta főzővizét, ahelyett, hogy egyszerűen csak beleöntenénk a mosogatóba.
A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, ami jótékony hatással van a növényekre. Természetesen előtte meg kell várni, hogy teljesen lehűljön, nehogy leforrázzuk kedvenc virágainkat.
Egy kanál főzővíz csodát tud tenni a tésztaszószokkal, vagy a pestókkal. Elég csupán egy kanálnyit hozzákeverni és sokkal krémesebb lesz.
A házi kenyér, vagy pizza készítésénél is fel lehet használni. Ha sima víz helyett főzővízet teszünk a gyúráshoz sokkal finomabb lesz a kelt tészta.
Talán meglepő, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer, el lehet távolítani vele a szennyeződéseket.
Talán ez a legfurcsább felhasználási módja a tészta főzővizének. Pedig a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz, töredezett a hajad, akkor először öblítsd át a tészta főzővízével, és csak azután mosd meg samponnal.