Az orvos még jótanácsokkal is ellátta a frontérzékenyeket.
Dr. Somnath Gupta az indiai Yashoda Hospitals Hyderabad professzora a tudatos táplálkozásra hívta fel a figyelmet a nyári monszun idején. Bár hazánkban nem jellemző időjárási forma a monszun, a táplálkozási tanácsadó tippjei és figyelmeztetése a meleg és párás időjárás esetén is hasznos, így a magyar emberek számára is tanulságos lehet.
Az köztudott, hogy a nyári szélsőséges és változatos időjárás megterheli az erre érzékeny emberek szervezetét. Gyakoriak ilyenkor az ízületi-, légúti-, és érrendszeri problémák. A professzor szerint ezeket csak felerősíti, ha az emberek a nagy meleg ellen hideg italokat és ételeket fogyasztva védekeznek.
A magas páratartalom, a változékony időjárás és hőmérséklet hatással lehet a szervezet belső egyensúlyára. A hideg ételek fogyasztása fokozza ezeket a hatásokat, ami potenciális egészségügyi problémákhoz vezethet
- kezdte beszámolóját Dr. Somnath Gupta. A szakember szerint ez a baktériumok és a vírusok növekedéséhez vezethet a szervezetben. Ezért a professzor más megoldást javasol a hőérzet és a problémák csökkentésére:
- foglalta össze gondolatait a belgyógyász.
Via IndianaExpress