Kevés kalória és rengeteg tápanyag van benne.
Forrás: Pixabay
Más tejtermékekkel ellentétben a túró a diéták igazi nagyágyúja, hiszen rendkívül alacsony a zsírtartalma, de annál gazdagabb fehérjében, így hatékonyan támogatja a fogyást és megbízhatóan segíti az izomépítést, segít alacsonyan tartani az inzulinszintet. Így elkerülhető a sóvárgás a nassolás után, ráadásul a zsírégetés is felgyorsul. A túró desszertekhez és a szendvicsekhez is pompásan illik, ráadásul kiadós, ez pedig óriási előnye a más, gyorsan unalmassá váló diétás ételekkel szemben.
Így működik a csodamódszer: cseréljük ki a reggelit és a két másik főétkezés egyikét egy olyan receptre, amely bőven tartalmaz túrót. Így garantáltan nem tör ránk a farkaséhség, ráadásul tele leszünk energiával. Különböző zöldségekkel, gyümölcsökkel keverve pedig biztosan nem lesz unalmas. Segítségképpen mutatunk néhány finom receptet, amiket a dietaesfitnesz.hu oldalon is megtalálsz.
Reggeli omlett túrós töltelékkel
Hozzávalók 4 adaghoz: 140 g liszt, só, 2 tojás, 2,8 dl tej, 60 g olvasztott vaj, 2 ek. növényi olaj, 400 g túró, 100 g bogyós gyümölcs
Elkészítés: a lisztet keverjük el egy csipet sóval, keverjük hozzá a tojásokat és a tejet, majd a vajat is. A kész tésztát hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ha megkelt, osszuk 8 részre és süssük meg egy serpenyőben az olajon. Kenjük meg a túróval, hajtogassuk össze, tálaljuk a bogyós gyümölcsökkel.
Rétegelt saláta
Hozzávalók 3 adaghoz: 100 g hajdina, só, 150 g vörös káposzta, 150 g paradicsom, 1 doboz konzerv lencse (400 g), 2 tk. salátafűszer, 3 ek. növényi olaj, 100 g, spenót, 80 g túró
Elkészítés: forraljuk fel a hajdinát 2 dl vízzel és a sóval, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, utána szűrjük le. Vágjuk csíkokra a káposztát, szeleteljük fel a paradicsomot, a lencsét csepegtessük le. Keverjük össze a salátafűszert 2 evőkanál vízzel és az olajjal, majd adjunk a vörös káposztához ebből másfél evőkanállal. A hozzávalókat a spenóttal együtt elosztjuk 3 pohárban, a maradék öntetet ráöntjük, a tetejükre szétosztjuk a túrót.
Vitaminszelet szalonnával
Hozzávalók 2 adaghoz: 80 g növényi csíra, 200 g túró, 180 g gomba, 8 koktélparadicsom, 8 szelet bacon, 1 ek. növényi olaj, 4 szelet teljes kiőrlésű pirítós kenyér, só, bors
Elkészítés: tegyünk félre egy kis növényi csírát a díszítéshez, a többit durvára vágjuk és a túróhoz keverjük. Tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel a paradicsomot. A szalonnát süssük ropogósra a serpenyőben és vegyük ki. Tegyük a helyére a paradicsomot és a gombát és kb. 4 percig pároljuk, közben forgassuk meg. Eközben pirítsuk meg a kenyérszeleteket. A tetejére tegyük a csírával kevert túrót, erre a paradicsomot és a gombát, ízesítsük sóval és borssal. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és tegyük a tetejére, majd rakjuk a tetejére a maradék csírát díszítésként.