Recept

Ha unod a hagyományos panírt: ebbe forgasd a kirántani való ételeket

LA

Létrehozva: 2023.08.19.

Az egész család imádni fogja!

Rántani nem csak a húst lehet, hanem mindenféle zöldséget, vagy akár gyümölcsöt is. A rántott patisszon nyáron nem hiányozhat az asztalról, ám ha már unjuk, könnyen feldobhatjuk - vagy bármelyik másik zöldséget, húst. Az egyik legfinomabb a palacsintatészta: ez a verzió nem fog úgy ropogni, mint a hagyományos panír, de isteni puha lesz, ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük. Az elkészítése pedig nem bonyolult, sőt kevesebb kosszal és mosogatnivalóval jár.

Húst is süthetünk ebben a panírban / Fotó:  Pixabay (képünk illusztráció)

Palacsintatésztában sült patisszon

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej patisszon
  • 2 egész tojás
  • 2 tk. kakukkfű
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl szóda
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A patisszont megmossuk, a kalapját és az alját levágjuk. Meghámozzuk, majd felszeleteljük kb. 1 centiméteres szeletekre. A magokat, magházat kivágjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tálba tesszük, megsózzuk, és 1/2 óráig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt összeállítjuk a palacsintatésztát a bundázáshoz. Egy keverőtálba törjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk kakukkfüvet (más friss zöldfűszert is adhatunk hozzá, pl. kaprot vagy petrezselymet), összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódát, és alaposan összekeverjük. Akkor jó az alap, ha sűrű krémlevesállagú lesz. Ha híg, adjunk hozzá még lisztet, ha sűrű, adjunk hozzá még folyadékot.
  3. Ha a tésztát kikevertük, leöntjük a patisszon kiengedett levét, majd a darabokat belekeverjük a tésztába. Egy vastag, magasabb falú edényben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe helyezzük a kicsit lecsepegtetett patisszondarabokat. Időnként megforgatva, nagyjából 2-3 perc alatt készre sütjük. Az elkészült pirosra sült darabokat lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük.
  4. Miután az összes patisszon elkészült, már tálalhatjuk is. Kiválóan illik hozzá a tartármártás, amihez nyugodtan adjunk zöldfűszereket, vagy remuládmártással is fogyaszthatjuk. Köretként rizst vagy akár tepsis burgonyát is készíthetünk mellé - tanácsolja a mindmegette.hu.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek