Recept

Kiderült a titok: így készül a tökéletes rántott sajt

LA

Létrehozva: 2023.08.24.

Ha követed ezt a receptet, tökéletes sajtokat fogsz kapni!

Ha neked is kifolyik a sajt a panírból, és szeretnéd tökélyre fejleszteni a rántottsajt-sütő képességedet, akkor a következő néhány tipp neked szól!

Most eláruljuk, mi a tökéletes rántott sajt titka! Fotó: Northfoto

1. Az első nagyon fontos lépésről valószínűleg hallottál már: a dupla panírozás. Ez azt jelenti, hogy a sajtot lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe és tojásba forgatjuk, mielőtt a zsemlemorzsába kerülne. Ez a kulcsa, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben.

2. A következő teendő, hogy ezeket a duplán bepanírozott sajtszeleteket betegyük a mélyhűtőbe nagyjából 20-30 percre. Ez a lépés is a sajt kifolyásának elkerülését szolgálja, ugyanis a behűtött sajtok sokkal jobban megtartják a formájukat sütés közben – tanácsolja a mindmegette.hu.

3. A sütésnél fontos, hogy a serpenyőben forró olajba helyezzük a sajtokat, valamint hogy rövid ideig, mindössze néhány percig süssük őket. 

+ 1 tipp: A zsemlemorzsába különböző fűszereket keverhetsz, például a sajthoz jól illik a petrezselyem, fokhagyma, a pikánsabb ízek kedvelői akár csilipelyhet is tehetnek bele.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek