Ha követed ezt a receptet, tökéletes sajtokat fogsz kapni!
Ha neked is kifolyik a sajt a panírból, és szeretnéd tökélyre fejleszteni a rántottsajt-sütő képességedet, akkor a következő néhány tipp neked szól!
1. Az első nagyon fontos lépésről valószínűleg hallottál már: a dupla panírozás. Ez azt jelenti, hogy a sajtot lisztbe, tojásba, majd ismét lisztbe és tojásba forgatjuk, mielőtt a zsemlemorzsába kerülne. Ez a kulcsa, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben.
2. A következő teendő, hogy ezeket a duplán bepanírozott sajtszeleteket betegyük a mélyhűtőbe nagyjából 20-30 percre. Ez a lépés is a sajt kifolyásának elkerülését szolgálja, ugyanis a behűtött sajtok sokkal jobban megtartják a formájukat sütés közben – tanácsolja a mindmegette.hu.
3. A sütésnél fontos, hogy a serpenyőben forró olajba helyezzük a sajtokat, valamint hogy rövid ideig, mindössze néhány percig süssük őket.
+ 1 tipp: A zsemlemorzsába különböző fűszereket keverhetsz, például a sajthoz jól illik a petrezselyem, fokhagyma, a pikánsabb ízek kedvelői akár csilipelyhet is tehetnek bele.