Jó étvágyat!

Tengerparti nyarat idéz a tonhalas tészta paradicsomosan receptje

B.P.

Létrehozva: 2023.09.27.

Módosítva: 2023.09.27.

Már a recept olvasása közben megjön az ember étvágya.

Visszatért a nyár, az embernek máris sokkal jobb a kedve, no meg az étvágya! Ezért is hoztunk egy finom és könnyen elkészíthető mediterrán ételreceptet.  

Látványra és illatra is isteni, az ízéről nem is beszélve! (Fotó: mindmegette.hu)

Hozzávalók:

40 dkg tonhalkonzerv

30 dkg spagetti tészta 

20 dkg paradicsompüré

4 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

2 mk szárított oregánó 

só 

bors 

parmezán


Elkészítés:
Főzzük ki a spagettitésztát sós vízben. A főzővízből tegyünk félre egy decit.

Vágjuk szeletekre a fokhagymát, majd serpenyőben – 2 perc alatt – pirítsuk meg olívaolajon.

A tonhalkonzervről öntsük le az olajat, majd tegyük a serpenyőbe, a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítást követően sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, és öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Keverjük el és 3-4 percig forraljuk.

Ezután adjuk hozzá a szószhoz az egy deci félretett főzővizet, forraljuk fel újra a szószt és tegyük bele a kifőtt spagettit.

Csorgassunk rá egy kevéske olívaolajat és jól keverjük össze a szósszal. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal a tetejét.

Jó étvágyat!

Íme videón a tonhalas tészta paradicsomosan elkészítése: 

/Forrás: mindmegette.hu/

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek