Már a recept olvasása közben megjön az ember étvágya.
Visszatért a nyár, az embernek máris sokkal jobb a kedve, no meg az étvágya! Ezért is hoztunk egy finom és könnyen elkészíthető mediterrán ételreceptet.
Hozzávalók:
40 dkg tonhalkonzerv
30 dkg spagetti tészta
20 dkg paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
2 mk szárított oregánó
só
bors
Elkészítés:
Főzzük ki a spagettitésztát sós vízben. A főzővízből tegyünk félre egy decit.
Vágjuk szeletekre a fokhagymát, majd serpenyőben – 2 perc alatt – pirítsuk meg olívaolajon.
A tonhalkonzervről öntsük le az olajat, majd tegyük a serpenyőbe, a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítást követően sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, és öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Keverjük el és 3-4 percig forraljuk.
Ezután adjuk hozzá a szószhoz az egy deci félretett főzővizet, forraljuk fel újra a szószt és tegyük bele a kifőtt spagettit.
Csorgassunk rá egy kevéske olívaolajat és jól keverjük össze a szósszal. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal a tetejét.
Jó étvágyat!
Íme videón a tonhalas tészta paradicsomosan elkészítése:
/Forrás: mindmegette.hu/