Receptek

3 egyszerű, de nagyszerű recept, ha te is az Air Fryer-re esküszöl – videó

K.B.

Létrehozva: 2023.10.28.

A légkeveréses, olaj mentes sütés forradalmát éljük.

Egyre több háztartásnak válik elengedhetetlen kellékévé az Air Fryer, vagyis a légkeveréses, meleg levegős sütő. Sokan azért támogatják ezt a sütési lehetőséget a hagyományossal szemben, mert a meleglevegős fritőzben olaj használata nélkül kvázi "egészségesebb" módon készíthetjük el a legfinomabb falatokat ugyanolyan minőségűre, mintha a sütőben készültek volna el. Azok számára, akik kezdő Air Fryer használók, vagy még csak szemezgetnek vele, hoztunk 3 rém egyszerű és szuper gyors ebédötletet, amiket a légkeveréses sütőben készíthettek el.

air fryer aldi
A meleglevegős fritőz hatalmas népszerűségnek örvend /Fotó:  ALDI 

A Mindmegette csapata gyűjtötte össze az alábbi 3 ínycsiklandó receptet:

TÖLTÖTT GOMBA

Hozzávalók:

  • 12-15 fej gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál parmezánpor
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
  1. Megmossuk a gombát, kitörjük a szárakat. A paradicsomokat megmossuk, nagyon apróra vágjuk.
  2. Az egészet szórjuk egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört fokhagymát, a parmezánport, az összevágott bazsalikomot és kakukkfűleveleket. Sózzuk és borsozzuk és keverjük össze.
  3. A tölteléket belekanalazzuk a gombák belsejébe. Beletesszük az air fryer sütőbe, és 180 fokon 13-14 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes kicsit átrendezni a töltött gombákat a sütőben.

RÁNTOTT KARAJ FŰSZERES ÉDESBURGONYÁVAL

A húshoz és a körethez hozzávalók:

  • 80 dkg karaj
  • 1 kg édesburgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg corn flakes
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg magkeverék
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 ek étolaj
  • bors
  1. A karajt felszeleteljük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Három tányért készítünk elő a panírozáshoz. Egybe lisztet rakunk, a másikba a tojásokat, amit villával jól összekeverünk. Miután a tojás is kapott egy kevés sót, a harmadik tányérban elkeverjük a corn flakes-et a zsemlemorzsával és a magkeverékkel.
  2. A hússzeleteket bepanírozzuk; először lisztbe forgatjuk a szeletek mindkét oldalát, majd a tojásba, és végül a morzsába.
  3. A panírozott hússzeleteket a Senkor air fryerbe helyezzük, vékony sugárban megcsorgatjuk a szeleteket az olaj felével, majd a piktogramokon feltüntetett ideig (40 perc) a súlynak megfelelően 180 fokon készre sütük, ám félidőben ne feledkezzünk meg megfordítani a húsokat. Ha megsült pihentetjük.
  4. Az édesburgonyát megmossuk, aztán héjastul hasábokra vágjuk. Ezután egy tálba rakjuk a hasábokat, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és rácsurgatjuk a maradék olajat. Miután alaposan összeforgattuk a kezünkkel, a Sencor air fryer kosarába tesszük, és a gépen lévő piktogramok szerint 180 fokon 40 perc alatt megsütjük, közben párszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
  5. Amíg a édesburgonya sül, egy keverőtálba rakjuk a tejfölt, a majonézt, a darabolt csemegeuborkát, a felaprított lila hagymát. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk a fél citrom levét és jó alaposan összekeverjük a mártogatóst.
  6. A kész bundázott karajszeleteket az édesburgonya hasábokkal, és a remulád mártogatóssal tálaljuk. 

A mi kedvencünk: a csirkeburger

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 4 db csirkemell ledarálva
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 1 csip fokhagyma-granulátum
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • bors

A tálaláshoz:

  • 5 db hamburgerzsemle
  • salátalevél
  • 2 db paradicsom
  • 5 db csemegeuborka
  • 5 db lapka sajt

Az öntethez:

  • 4 ek majonéz
  • 2 mk worchester-szósz
  • 2 tk bbq-szósz
  1. A csirkemellet ledaráljuk.
  2. Összegyúrjuk a mustárral, a ketchuppal, a fokhagymaporral, a zsemlemorzsával és a tojással. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Öt nagy pogácsát formázunk belőle. Betesszük a forró levegős sütő kosarába, és 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  3. Tálalás előtt összekeverjük az öntetet, felkarikázzuk a paradicsomot és az uborkát.
  4. A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpakoljuk a hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk. Friss salátát adunk mellé (nagyobb étkűeknek sütünk hozzá egy nagy adag hasábburgonyát is).

Jó étvágyat kívánunk!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek