A hurka hajlamos sülés közben szétrepedni, kidurranni. Pedig csak két fő szabályt kell hozzá betartanunk, hogy tökéletes legyen.
Egyesek szerint meg kell szurkálni a hurkát és bekenni zsírral, hogy sütés közben ne durranjon szét. Azonban ha megszurkáljuk, pont a szúrások helyén fog szétrepedni.
A Mindmegette most lerántotta a leplet a hurkasütés két igazi titkáról:
A hurkát ugyanis általában nem a betöltés után, hanem később sütjük ki. Ezidő alatt pedig a külseje vizet veszít, és rugalmatlanná válik. A belseje a sütés közben kitágul, és szétfeszíti a megkeményedett belet. A bél viszont képes a víz felvételével ismét rugalmassá válni, és alacsony hőfokon történő sütés közben ki tud nyúlni annyira, amennyire a töltelék megduzzad. Ezért nem szabad a hurkát magas hőmérsékleten sütni. 140 fokon 35-40 perc alatt bőven megsül.