Az egyszerűbb süteményeknél nincs is jobb a világon!
A magyar emberek bizony szeretik a pocakjukat. Univerzális igazság, hogy a féri szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, de abban biztosak lehetünk, hogy nálunk, magyaroknál ez hatványozottan igaz. Szeretjük a finom, szaftos falatokat, és abban is biztosak lehetünk, hogy általában nem bonyolítjuk túl a dolgokat: legyen a terítéken egyszerű, de nagy adag étek. Bár korunkban tombol a reformkonyha és a bonyolultabbnál bonyolultabb receptköltemények, az egyszerűbb ételekkel ezek még mindig nem vehetik fel a versenyt. A Mindmegette.hu most megmutatja a legegyszerűbb és legnagyszerűbb potyogtatós meggyes pite receptjét.
Hozzávalók:
50dkg magozott meggy
20dkg liszt
20dkg cukor
3db tojás
1csom sütőpor
1dl tej
0.5dl olaj
50dkg meggy
Elkészítés:
A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.