Test és lélek

Egyszerű, de nagyszerű - semmi nem versenyezhet a potyogtatós meggyes pitével

Létrehozva: 2024.01.25.

Az egyszerűbb süteményeknél nincs is jobb a világon!

A magyar emberek bizony szeretik a pocakjukat. Univerzális igazság, hogy a féri szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, de abban biztosak lehetünk, hogy nálunk, magyaroknál ez hatványozottan igaz. Szeretjük a finom, szaftos falatokat, és abban is biztosak lehetünk, hogy általában nem bonyolítjuk túl a dolgokat: legyen a terítéken egyszerű, de nagy adag étek. Bár korunkban tombol a reformkonyha és a bonyolultabbnál bonyolultabb receptköltemények, az egyszerűbb ételekkel ezek még mindig nem vehetik fel a versenyt. A Mindmegette.hu most megmutatja a legegyszerűbb és legnagyszerűbb potyogtatós meggyes pite receptjét

Ennél finomabb meggyes pitét elképzelni sem lehet / Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók: 

  • 50dkg magozott meggy
  • 20dkg liszt
  • 20dkg cukor
  • 3db tojás
  • 1csom sütőpor
  • 1dl tej
  • 0.5dl olaj
  • 50dkg meggy

Elkészítés:

  1. A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
  3. A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek