Új szintre emelheted a sült burgonyát!
Ha van egy dolog, amiben a legtöbben egyetértenek, az az, hogy a sült krumplit nagyon nem lehet elrontani. Az azonban, hogy valóban finom legyen, tökéletesen aranybarna és ropogós, belül pedig omlós, nem mindenkinek sikerül. Nigella Lawson, a tévés séf néhány tippet adott, hogy a burgonyasütés végeredménye tökéletes legyen!
A recept eredetileg Nigella szakácskönyvében jelent meg, de most a Mirror is megosztotta.
Három alapvető dolog van, ami szerintem megváltoztatja a végeredményt: az első a zsír hőfoka – ha nem égetően forró, nincs esélyed, én libazsírt ajánlok erre
- magyarázza a séf, aki szerint ha másmilyen zsírt, olajat is használunk, mindig a krumpli belehelyezése előtt melegítsük fel a zsiradékot alaposan!
Nigella második tippje, hogy figyeljünk a burgonya méretére! Viszonylag kicsire szeretnénk a falatokat, de nem szabad túl apróra és túl nagyra sem vágni, hogy megfelelően megsüljön belül és kívül is. A harmadik tipp a tepsiben sült burgonyához pedig így szól:
Nagy segítség, ha a burgonyát - és ez családi szokás, anyai ágon öröklődött - a főzés után búzadarában forgatjuk meg. Ropogósabb lesz a külseje.
10-16 főnek így szól a receptje:
Hozzávalók:
Először is elő kell melegíteni a sütőt 230 fokra, majd a zsírt a tepsibe helyezni és a sütőbe tolni, amíg forró nem lesz. Ez 20-30 percet vesz igénybe. Eközben meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk. Forró, sós vízbe tesszük körülbelül négy percre, majd lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a búzadarába. A krumplikat beletesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük, félidőben meg lehet fordítani őket!