Konyhai tippek

Te is olajat raksz a tésztafőző vízbe? Kiderült, hogy jó ötlet-e ez

K.B.

Létrehozva: 2024.02.08.

Sok az ellentmondó vélemény a tésztafőzés témájában.

Sokan azt mondják, hogy olajat kell rakni a tésztafőzés során használt vízbe, hogy össze ne tapadjon egy masszává a végtermék. Vannak mások, akik bűnnek tartják az olaj használatát, mondván, hogy ezzel teljesen elrontjuk a tésztánkat. De vajon mi az igazság? A Mindmegette gasztro-blog szerint inkább az olajmentes tábornak lehet igaza. Lássuk, hogy miért!

A szószok tésztáknál inkább hátrányt jelent a vízbe csepegtetett olajat /Fotó: mindmegette.hu

Amikor egy csepp olajjal dúsítjuk a melegedő vizet, akkor később a lében egy olajréteg képződik, ami bevonja a tésztánkat, ezért nem tapadnak össze a szálai. Ha csak egy sima egyszerű olívaolajos tésztát készítettünk, akkor ez nem jelent nagy gondot, azonban ha már szószos fogást, például a magyarok kedvencét a bolognait készítjük, akkor csúszósság válhat a tészta, és ezért nem tapad rá megfelelően a feltét.

Mi a megoldás?

Van rá mód, hogy ne ragadjon össze a tészta, a szósz is tapadjon, de ne kelljen olajat sem használnunk. Ez pedig a következő:

Egész egyszerűen főzés közben gyakran keverd meg a tésztát. Ha hozzáadod a szószt, máris szétesnek a főzés közben esetleg kialakult „csomók”, és egyenletesen, bőven jut a mártásból az összes tésztára.

- árulta el a gaszto-blog.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek