Imádni fogod ezt a trükköt!
A szódabikarbóna minden háztartásban jól jön, így szinte nincs olyan otthon, ahol ne lenne megtalálható valamelyik szekrényben. A sokoldalú csodaszert (amely edények tisztítására vagy süteményekbe téve is szuper) most új oldaláról ismerhetjük meg a Mindmegette oldalának köszönhetően.
Nagy valószínűséggel még te sem próbáltad a gyümölcsöt megmosni szódabikarbónával, pedig csodákat tesz! Mint az köztudott, a zöldségeket és gyümölcsöket alaposan meg kell tisztítani, mielőtt elfogyasztjuk. A hideg vagy langyos leöblítés sokszor nem elegendő, hogy a növényvédő szereket megfelelően lemossuk.
Mivel a szódabikarbóna fogyasztásra is alkalmas, így nyugodtan használhatjuk a gyümölcsök megtisztításához! A lúgos hatása jól jön az olajos szennyeződések és a viaszos bevonat eltávolításakor.
Kétféleképpen is használhatjuk: por formájában alkalmas lehet például a burgonya vagy a cékla gumóinak megsikálására. Emellett használhatjuk bármilyen zöldség vagy gyümölcs megtisztításakor, ha úgy látjuk, hogy az öblítésnél hatékonyabb tisztítást követel meg az adott élelmiszer. A súrolás után folyó vízzel is mossuk le a zöldséget és gyümölcsöt, majd papírtörlővel töröljük szárazra.
A másik bevethető metódus, hogy a szódabikarbónát hideg, vagy még jobb, ha langyos vízben feloldjuk, és ebben mossuk meg alaposan az elfogyasztandó ételt. Azután jöhet a folyó vizes öblítés, végül a papírtörlős szárítás.