Praktika

Elképesztő csodaszer: tuti, hogy így még nem használtad a szódabikarbónát

L.A.

Létrehozva: 2024.03.21.

Imádni fogod ezt a trükköt!

A szódabikarbóna minden háztartásban jól jön, így szinte nincs olyan otthon, ahol ne lenne megtalálható valamelyik szekrényben. A sokoldalú csodaszert (amely edények tisztítására vagy süteményekbe téve is szuper) most új oldaláról ismerhetjük meg a Mindmegette oldalának köszönhetően.

Valóságos csodaszer: egyszerűbb lenne azt összegyűjteni, mire NEM jó a szódabikarbóna  Fotó: Pixabay

Nagy valószínűséggel még te sem próbáltad a gyümölcsöt megmosni szódabikarbónával, pedig csodákat tesz! Mint az köztudott, a zöldségeket és gyümölcsöket alaposan meg kell tisztítani, mielőtt elfogyasztjuk. A hideg vagy langyos leöblítés sokszor nem elegendő, hogy a növényvédő szereket megfelelően lemossuk. 

Mivel a szódabikarbóna fogyasztásra is alkalmas, így nyugodtan használhatjuk a gyümölcsök megtisztításához! A lúgos hatása jól jön az olajos szennyeződések és a viaszos bevonat eltávolításakor. 

Kétféleképpen is használhatjuk: por formájában alkalmas lehet például a burgonya vagy a cékla gumóinak megsikálására. Emellett használhatjuk bármilyen zöldség vagy gyümölcs megtisztításakor, ha úgy látjuk, hogy az öblítésnél hatékonyabb tisztítást követel meg az adott élelmiszer. A súrolás után folyó vízzel is mossuk le a zöldséget és gyümölcsöt, majd papírtörlővel töröljük szárazra. 

A másik bevethető metódus, hogy a szódabikarbónát hideg, vagy még jobb, ha langyos vízben feloldjuk, és ebben mossuk meg alaposan az elfogyasztandó ételt. Azután jöhet a folyó vizes öblítés, végül a papírtörlős szárítás.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek