Hatalmas hibát követsz el, ha ezt teszed.
Napjaink egyik legvitatottabb étkezési kérdése a tej. Évszázadok teltek el úgy, hogy az ember azt hitte, hogy a tej nagyon egészséges élelmiszer. Magas a kalcium-tartalma, ezért jó a csontoknak. Éppen ezért minden reggel ingyen osztogatták a gyerekeknek az iskolában. Mostanában azonban nagy az ellenkampánya: sokan azt mondják, hogy egészségtelen és hizlal. Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy nagyon sokan szeretik. A tejet természetesenm a hűtőben szokás tartani, és ez így van jól. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy a hűtő melyik részén pihen.
A tejet szinte mindenki a hűtő ajtajának polcán tárolja, hiszen itt könnyen elérhető, ez azonban nagy hiba. Általános vélekedés, hogy a tejet - felbontása után, hűtőben tartva - hét napig lehet fogyasztani, utána megromlik. Ha azonban a nyári melegben kint hagyjuk az asztalon, a hő hatására működésbe lépnek a baktériumok, és akár 1-2 óra alatt is megromolhat. Nos, kevesen tudják, de a hűtő különböző helyein különböző a hőmérséklet is. A tejet a lehető leghidegebb ponton kell tárolni, erre pedig nem alkalmas az ajtón található polc. Ez alapvetően a legmelegebb pontja a hűtőnek, ugyanakkor ha gyakran nyitogatjuk, még többet van melegnek kitéve a tej. Éppen ezért az alsó polc leghátsó részén érdemes tárolni, ez ugyanis a leghidegebb pont. Ebben az esetben megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok túlszaporodjanak benne, és kisebb az egészségügyi kockázata.