Hasznos tippek

Csillogóan tiszta sütőrács, súrolás nélkül? Ezzel a módszerrel könnyen elérheted!

H. A.

Létrehozva: 2024.05.27.

A sütő és tartozékainak takarítása nem egy hálás feladat, ezzel a trükkel azonban pillanatok alatt tisztára törölhetjük a rácsokat.

Talán az egyik legkellemetlenebb háztartási feladat a sütő alapos kitakarítása, amelyre havonta legalább egyszer mégis sort kell keríteni. A készülék belsejének áttörlése ugyan még nem okoz különösebb gondot, ám a rács tisztává varázslása már egy jóval komplikáltabb feladat. Szerencsére, a Mindmegette erre a problémára is talált egy megoldást.

konyha, sütő
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Szerkesztőségünk egyik tagjánál épp a napokban vált aktuálissá ez a hálátlan tennivaló, és mint elmondta, a zsíroldó és a súrolószer együttes használata sem hozta meg a várt eredményeket. Azt pedig teljes képtelenségnek tartotta, hogy egyesével nekiálljon megsikálni a vékony fémszálakat, amit mi, többiek tökéletesen megértettünk. Így aztán nagyon megörültünk, amikor nem sokkal később rátaláltunk erre a módszerre, ami első látásra mosolyt csal az arcunkra, de szemmel láthatóan működik

- árulták el cikkükben, amelyben egy videót is megosztottak a bevált trükkről.

 

Így lesz tiszta a sütőrács súrolás nélkül is

A brit közszereplő, Nancy Birtwhistle elkötelezett híve a környezetkímélő takarítási módszereknek, melyekről több könyvet is írt. Közösségi médiás oldalain pedig rendszeresen oszt meg hasznos tippeket, amikkel vegyszermentesen varázsolhatjuk tisztává az otthonunkat. Nemrég a sütőrács takarításának két legjobb módszerét osztotta meg a követőivel, íme a videó!  

Az első technikát bizonyára sokan kétkedő mosollyal fogadták, de mint láthattuk, tényleg működik. Egy éjszaka a füvön, és másnap csak le kell törölni a szennyeződéseket. 

Azoknak, akiknek nincs udvaruk, marad a mosószódás áztatás módszere, ami kevésbé mókás, de ugyanolyan hatásos.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek