recept

Íme a tökéletes nyári hűsítő étek: málnakrémleves túrógombóccal

Létrehozva: 2024.05.28.

Ennél tökéletesebbet el sem lehet képzelni.

Eljött a málnaszezon. Akinek van otthon a veteményes kertje, bizonyára ültetett málnát, hiszen rendkívül hálás gyümölcs. A kötözésen és az esetleges permetezésen kívül nincs semmi dolgunk vele, cserébe isteni bogyós, egészséges gyümölcsöket hoz. Ráadásul a boltban igen drágán mérik a grammját, így nagyon hasznos, ha megtermeljük otthon magunknak. Az ügyesebb bokrok már hoztak is termést, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy milyen finomságokat készítünk majd belőle. Mutatunk egy kiváló tippet a Mindmegettéről

Isteni málnaleves / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

A málnakrémleveshez:

  • 50 dkg málna
  • 4 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín


A mentás túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint menta

ELKÉSZÍTÉS

  1. A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.
  2. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.
  3. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást és az apróra összevágott mentát. Keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe.
  4. A hűtőből kivett túrós masszából vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, hideg vízzel öblítsük le.
  5. Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek