Puffadás

6 tipp, hogy lapos legyen a hasad a bikiniben

L.A.

Létrehozva: 2024.06.07.

Ha szeretnéd jól érezni magad a bőrödben a strandon, akkor fogadd meg ezt a 6 tippet!

Különösen nyáron válik fontossá a bikini előkerülése idején, hogy a has körüli víz és zsír minél előbb eltűnjön. A mindmegette.hu összegyűjtött néhány tippet, amikkel jól érezheted majd magad a strandon.

Edzés egészség életmód hízás fogyás
Fotó: Pixabay

1. Bélflóra egészsége

A megfelelő, egészséges táplálkozásról mind tudjuk, hogy segít hozzájárulni a lapos hashoz. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a probiotikumokat nemcsak antibiotikumkúra vagy hasmenéses megbetegedés után érdemes szedni. A jó bélbaktériumok szaporodását elősegítő készítmény csökkenti a puffadást és egyensúlyban tartja a bélflórát. Bizonyos probiotikus élelmiszerek, például a kefir, a joghurt, a savanyú káposzta rendszeres fogyasztása tehát segít a lapos has elérésében. 

2. Rostok

A rostban gazdag étrend jól eltelít, stabilizálja a vércukorszintet, és nem utolsósorban könnyen emészthető. Érdemes minden étkezésünket ennek megfelelően alakítani, tehát minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. Arra azonban figyeljünk, hogy a brokkoli, a karfiol, a borsó és a babfélék is okozhatnak puffadást. A rostbevitel könnyedén növelhető a zabpehely, a chiamag vagy a lenmag rendszeres fogyasztásával is.  

3. Sóbevitel csökkentése

Bár minden étel megkívánja a sózást, nem mindegy, mennyit használunk belőle. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy sok készétel, a konzervek és előregyártott szószok is nagy mennyiségű sót tartalmaznak. A sóban gazdag étrend is okozhat puffadást, és miatta a szövetekben felgyülemlik a víz is. 

4. Zárjuk ki az alkoholt

A rendszeresen és nagymértékű italozás garantáltan elhízáshoz vezet. Az alkohol dehidratálja a szervezetet, ezáltal vízvisszatartásra készteti. Hatására az emésztőrendszerben elhalnak a jó, és elszaporodnak a rossz baktériumok, melyek gázokat termelnek, vagyis puffadást okoznak. Ráadásul az alkohol mellé jólesik valamilyen sós rágcsálnivaló, amivel így már duplázódik a káros hatás. 

5. Cukor elhagyása

Érdemes elkerülni a hozzáadott cukorban gazdag ételek fogyasztását. Az ételek ízesítésére használjunk természetes édesítőszereket, és figyeljük a  szervezetünk gyümölcsfogyasztásra adott reakcióját, ugyanis a magas fruktózbevitel sokaknál okoz kellemetlen tüneteket, puffadást, felfúvódást.

6. Gyógynövények

Számos olyan gyógynövény van, amelyek segítik az emésztőrendszer egészséges működését. A puffadásra jó például a kamilla és a borsmenta; a csalán, az édeskömény és a hibiszkusz remek vízhajtó; a körömvirág és a gyömbér pedig hatásos ellenszerei a hasmenésnek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek