Egészség

Kiderült: ezzel a 3+1 étrenddel megelőzhető a gyilkos rákbetegség

KL

Létrehozva: 2024.06.20.

Ezen dologok betartásával csökkentheted a kór kialakulását.

A prosztatarák a második leggyakoribb daganatos megbetegedés: körülbelül minden nyolcadik férfinél diagnosztizálják élete során, és minden 44. férfi közül egy várhatóan belehal.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Fontos tanácsokat adott az urulógus Fotó: Pexels

Négy egyszerű életmódbeli változtatással azonban ezen jelentősen lehet javítani. Dr. Declan Cahill, a London Bridge Kórház urológus szakorvosa elárulta a prosztatarák kockázatának csökkentésére vonatkozó tanácsait, és azokat a gyakorlatokat, amelyeket személyesen is alkalmazott a betegség elhárítása érdekében.

1. Napi testmozgás

Az aktív életmód kulcsfontosságú a prosztatarák valószínűségének csökkentésében, Dr. Cahill kiemeli a "szív- és érrendszeri gyakorlatok és az ellenállóképességi edzés" előnyeit a szív egészsége és az izomtömeg fenntartása szempontjából, amely a korral csökken. 

Az izomzat fenntartása támogatja a csontvázat, kalóriát éget, javítja az életminőséget, és potenciálisan csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, és bizonyítottan elnyomja a rákos sejteket

- fejtette ki a szakember.

2. Zsíros ételek elhagyása

Dr. Cahill hangsúlyozta az étrend fontosságát a rák elleni küzdelemben, és azt javasolta, hogy a zsíros ételek elhagyása és az egészséges testsúly megtartása kulcsfontosságú ehhez. A McGill Egyetem kutatása felfedezte, hogy a tumor növekedésével összefüggő MYC nevű gén a zsíros ételek és a vörös húsok hatására négyszeresére nő a prosztatarák okozta halálozás kockázata azoknál, akiknél a zsírbevitel miatt magas a MYC szintje. Az urulógus ezért azt tanácsolta, hogy nagyobb mennyiségben fogyasszunk telítetlen zsírokat, például olívaolajat... valamint zöldséget és gyümölcsöt.

3. Fogyassz kevesebb alkoholt!

Az alkoholfogyasztás csökkentése számos ráktípus kockázatát csökkentheti, függetlenül attól, hogy milyen konkrét italt részesítünk előnyben. Dr. Cahill megjegyezte, hogy az alkohol magas kalóriatartalmú, ami hozzájárulhat az elhízáshoz. A szakember szerint egy korsó sör például akár 230 kalóriát is tartalmazhat, egy normál pohár bor pedig körülbelül 180 kalóriát.

+1. Tarts "prosztata-barát" étrendet

Dr. Cahill azt javasolta, hogy építsünk be "prosztata-barát" élelmiszereket az étrendünkbe, például bogyós gyümölcsöket, leveles zöldeket és halat. 

Az ilyen ételek a legmegfelelőbbek az egészséges táplálkozáshoz: Bizonyos élelmiszerekről kimutatták, hogy előnyösek a prosztata egészségére likopin, szelén és E-vitamin tartalmuk miatt. Építse be az étrendjébe a főtt paradicsomot, a mákot, a karfiolt, a brokkolit és más keresztesvirágú zöldségeket, mint a káposzta, a kelkáposzta és a kelbimbó

 - nyilatkozta a Mirrornak az urulógus.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek