Beköszöntött a nyár, immáron pedig a kánikula is megérkezett. Ilyenkor a legnehezebb a forró sütő mellett robotolni, mindazonáltal a háziasszonyok dolgos keze a legmelegebb napokon sem állhat le. Az azonban tény, hogy ilyen időben a gyomrunk is könnyebb csemegékre vágyik. A Mindmegette most egy fantasztikus lime-os sajttorta receptet hozott.
HOZZÁVALÓK
12.5 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
1 db tojás
50 dkg natúr krémsajt
10 dkg finom szemcséjű kristálycukor
0.5 db biolime
lime
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskóban sodrófával morzsalékosra hengereljük. A vajat felolvasztjuk, tálkában összekeverjük a morzsával, eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt, 14x22 cm-es, hosszúkás forma alján, és evőkanállal lenyomkodjuk. Az előmelegített sütő középső részében sütjük 15-20 percig, majd kivesszük.
A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A krémhez a szoba-hőmérsékletű tojást villával elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot és a cukrot robotgép habverőjével simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a 1/2 db lime héját, majd levét, végül az elkevert tojást.
A túrókrémet a morzsatésztára simítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és a tortát fakanállal résnyire kitámasztott ajtó mellett hűlni hagyjuk kb. 1 óra alatt. Végül a hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára. A felszeletelt tortát a tejszínhabbal és a lime-cikkekkel díszítjük.