Diéta

A legjobb bevásárlólista: íme 9 élelmiszer, ami segíti a fogyásodat

L.A.

Létrehozva: 2024.07.31.

A bikinialak megtartása a bevásárlással kezdődik.

Ha nem akarod visszahízni a leadott kilókat, egy fenntartható életmódra lesz szükséged. Ez már a bevásárlással elkezdődik, hiszen ha olyanokat vásárolsz, ami egészséges, akkor nem csábulsz el otthon sem. Mutatjuk, mit érdemes a kosárba tenned!

Az egészséges életmód a bevásárlással kezdődik  Fotó: Pexels

1. Zöldsaláta

Diéta alatt érdemes a zöldségbevitelünket növelni. Fogyassz a főétkezésekhez egy-egy adag salátát, így tovább eltelít majd a benne lévő rostnak köszönhetően! A zöldsaláta ráadásul tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal.

2. Extraszűz olívaolaj

Az olívaolaj az egyik legegészségesebb zsiradék. Bármivel jól párosítható, süthetünk-főzhetünk vele, de salátaöntetnek is kiváló. A benne lévő jó zsírok segítenek kordában tartani a koleszterinszintet, így hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Ráadásul számos vitamin és ásványi anyag felszívódását elősegíti. 

3. Görög joghurt

Bár manapság divatos mindenből a zsírszegény alternatívát választani, nem biztos, hogy jó ötlet is. A zsírmentes joghurt valóban kevesebb kalóriát tartalmaz, ám korántsem látja el a szervezetet a szükséges tápanyagokkal. A magasabb zsírtartalmú, natúr görög joghurt ezzel szemben sokáig eltelít, így segít elkerülni a napközbeni nassolást. Emellett magas fehérjetartalmával és probiotikus hatásával táplálja a szervezetet.

4. Zab

Az egyik legtáplálóbb reggeli, a zabkása alapanyaga, de használhatjuk panírozáshoz, sűrítéshez, sőt, palacsinta is készülhet belőle. A zab tele van oldható rosttal, ami elősegíti a teltségérzetet, és segít csökkenteni a koleszterinszintet.

5. Chiamag

A rostban és omega-3 zsírsavakban gazdag magvacskák fogyaszthatók zabkásában, tehetjük őket turmixba, vagy készíthetünk belőle chiapudingot is. 

6. Tojás

A tojásfehérje remek proteinforrás, a sárgája pedig kiváló zsír- és mikrotápanyag-forrás, bőségesen tartalmaz például biotint és D-vitamint. A zabhoz hasonlóan remek napindító, és sokféleképpen variálható. Túróval kombinálva fehérjedús diétás tojáskrémet készíthetünk belőle. 

7. Dió

Az olajos magvak tökéletes nassolnivalók, hiszen tele vannak egészséges zsírokkal, rostokkal és fehérjékkel, amelyek segíthetnek jóllakottnak érezni magunkat az étkezések között, ha módjával fogyasztjuk.

8. Popcorn

Szintén remek nassolnivaló a popcorn, ha valami sósat szeretnénk ropogtatni. A hagyományos csipszekhez képest ugyanis jóval kevesebb kalória van benne, rosttartalma miatt ráadásul nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

9. Szénsavas ásványvíz

A szóda vagy szénsavas ásványvíz remek alternatívája a cukros üdítőknek, ha valamilyen szénsavas italra vágyunk. Egy kevés citromlével ízesítve kitűnően hidratálja a szervezetet,  miközben eltelít – írja a mindmegette.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek