Betegség

A 28 éves, háromgyermekes édesanya azt hitte, hogy egyszerűen „túlzásba vitte a tavaszi nagytakarítást” – majd lebénult

B. V.

Létrehozva: 2024.07.14.

A fiatal nő egyedül már nem képes az önálló életre és lánya gondoskodásra.

Cherrie Austin elfoglalt édesanyaként és sportolóként azt hitte csak, hogy egyszerűen utolérte őt a fáradtság, amikor is otthonában takarítás közben hirtelen összeesett és elájult. A 28 éves nőre párja, Jonny Morcam talált rá, majd azonnal kórházba vitte. Cherrie azonban már csak 10 nap múlva tért magához, teljesen lebénulva. Ennek pedig már előjele volt az is, hogy úgy vitte Jonny őt kórházba, hogy Cherrie közben magához térve ordított a fájdalomtól minden mozdulatnál, és nem bírta tartani magát. 

kéz, kórház, kórházi ágy, beteg, páciens,
Lebénulva tért magához. Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Habár az orvosoknak fogalma nem volt, mi történt annyi gyorsan kiderült, hogy az édesanya tüdeje összeomlott, lélegeztető gépre kellett kötni, enni is csak etetőcsővel tudott. Épp ezért családját behívták hozzá, hogy búcsúzzanak el tőle, mert már a legrosszabbtól tartottak. Végül Cherrie kómába esett, de 9 nap múlva magához tért: nyaktól lefelé teljesen lebénulva.

Csak később derült, hogy gerinc sztrókot kapott, ami hasonló ahhoz, mint az agyi. Ebben az esetben is egy vérrög, vagy épp vérzés okozza a problémát csupán a gerincben. Állapota azonban olyan súlyos lett, hogy közölték vele, nemcsak járni nem tud majd, de egyedül lélegezni sem. Mindent újra kellett tanulnia. Jelenleg legalább odáig eljutott, hogy újratanult egyedül levegőt venni és tudja mozgatni a lábujjait. 

Néha olyan érzés, mintha beleragadtál volna a saját testedbe vagy a fejedbe és nem is tudsz kiszállni belőle.

 - közölte hozzátéve, hogy eleve alacsony volt a vérnyomása, ezért nem gondolta takarítás közben, hogy a szédülés valami rosszat jelentene.

Végzetes állapotának csupán egy előjele volt: néha komoly hátfájdalmai adódtak, de háziorvosa nem adott rá neki konkrét megoldást. A kórházban fekve teste pedig annyira bevizesedett, hogy még csak nem is hasonlított önmagára. Nagymamája annyira rosszul volt a látványától, hogy rá sem tudott nézni, hiába látogatta meg őt ott. 

Jövője teljesen bizonytalan lett. Az anyuka eddig heti négyszer-ötször boxolt és emellett még edzőterembe is járt, ma pedig már csak a párja segítségével képes bármire is.

Nem tudom, mit hoz nekem a jövő, hogyan fogok felépülni, mikor térhetek vissza.

 - közölte összetörve. 

Egy biztos, jelenleg kéthavonta jár kontrollra és már elkezdte a fizioterápiát is. Enne ellenére vannak napok, amikor semmire nem képes a fájdalomtól. Jelenleg arra a szinte jutott el, hogy tudja újra használni a nyakát, és néhány ujját a jobb kezén. Néha képes kezeinek megmozgatására is. Abban reménykedik, teljesen képes lesz majd a felépülésre - írja a TheSun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek