Recept

Hűsítő és gyors csoda fagyi helyett, amit akkor is bevállalhatsz, ha diétázol!

L.A.

Létrehozva: 2024.07.21.

Igazi alakbarát desszert.

A nyár elmaradhatatlan nasija mindig is a fagyi volt, de sajnos diétába ritkán beilleszthető. Most azonban a mindmegette.hu olyan receptet hozott, amivel kiválthatod a fagyit egy sokkal egészségesebb alternatívával.

Ezt ki kell próbálnod!  Fotó: mindmegette.hu

A friss gyümölcs, a krémes joghurt és az édes csokoládé találkozásából született meg a desszert. Érdemes több adagot elkészíteni belőle előre!

Összetevők:

  • 10 dkg málna
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg görög joghurt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. kókuszzsír

A fagyasztott joghurtos nasi elkészítése:

Készítheted málnából, áfonyából, de a mangó, a barack, sőt, akár a görögdinnye is adhatja az alapot. Lényegében bármilyen gyümölcs jó, amit szeretsz. A gyümölcsöt tedd tálba, kanalazd rá a görög joghurtot! Óvatosan keverd össze, hogy ne nagyon törd össze a gyümölcsöket!

A keverékből egy evőkanállal kis halmokat tegyél egy sütőpapírra, majd tedd be a mélyhűtőbe 1-2 órára. A csokoládét törd kockákra, adj hozzá egy teáskanál kókuszzsírt, és a mikróban olvaszd meg pár perc alatt. A fagyasztott joghurtos falatokat vedd ki a hűtőből és mártsd a csokiba. A bevont gyümölcsös falatokat tedd vissza a mélyhűtőbe pár percre, amíg a csoki megszilárdul.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek